4/5
Artist:
Snow Patrol
Album:
Wildness
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Polydor Records

En comebackplatta av Snow Patrol

Snow Patrol skickar ut sin comebackplatta.

Då får vi Wildness – och det blir det alternativa rockbandets första platta på sju långa år.

För Snow Patrol, som från början var ett indierockband, startade allting som ett studentband vid Dundee University. 15 år senare skickar bandet fortfarande ut sin musik – även om det låter lite annorlunda nu för tiden då de är framme vid sitt sjunde studioalbum.

 • Songs for polarbears (1998)
 • When it’s all over we still have to clear up (2001)
 • Final straw (2003)
 • Eyes open (2006)
 • A hundred million suns (2008)
 • Fallen empires (2011)
 • Wildness (2018)

En grej med Snow Patrol är att de alltid har varit lite ojämna, de har blandat sjukt bra låtar med lite mindre lyckade grejer. Dock har alltid topparna varit så höga att man liksom bara måste lyssna på det här gänget. Det har ju också varit så att det alltid har varit mest toppar.

Och det är samma visa 2018. Det är lite upp och ned även om det inte blir några större dalar.

 1. Life on earth
 2. Don’t give in
 3. Heal me
 4. Empress
 5. A dark switch
 6. What if this is all the love you ever get?
 7. A youth written in fire
 8. Soon
 9. Wild horses
 10. Life and death

Den första riktiga toppen kommer tidigt. Redan andraspåret Don’t give in är en låt som man bara inte får missa.

It’s in your blood

And it’s in your making

So don’t hold your tongue

’Cause it’s, it’s no longer working

Don’t fall on your sword

Just follow your instinct

Like an old lesson learned

Heal me och Eempress är nästa höjdare. Det blir tre av fyra låtar som är riktigt bra från Snow Patrol (Gary Lightbody, Jonny Quinn, Nathan Connolly, Paul Wilson och Johnny McDaid) … Andra halvan av albumet är dock lite svagare.

Wildness är en platta som innehåller låtar med ett lite lägre tempo än vad man kanske är van vid från det här bandet. Fast det spelar ingen större roll för en annan. Inte när det finns så bra låtar som What if this is all the love you ever get? och Don’t give in.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Yorn & Johansson - lika bra som förr

Nästa inlägg

Every Million Miles: "Måste sluta förstöra våra hav"