5/5
Artist:
Paul Cauthen
Album:
My gospel
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Lightning Rod Records

Paul Cauthen kan ha gjort årets platta

Så fort Paul Cauthen börjar sjunga är man såld. Rösten är fantastisk och contrysoundet är lika bra. My gospel är en grymt bra platta!

Paul Cauthen har tidigare funnits med i Sons Of Fathers, men nu testar singer-songwritern på att köra solo. Han gör knappast någon besviken.

Debutplattan My gospel är en av årets bästa plattor. Cauthen bjuder på folkrock och country med en soulkänsla. Det blir nästan otäckt bra.

 1. Still drivin’
 2. I’ll be the one
 3. As young as you’ll ever be
 4. Grand central
 5. Saddle
 6. Once you’re gone
 7. Marfa lights
 8. Be there soon
 9. Hanging out on the line
 10. Let it burn
 11. My gospel

Det räcker med att höra gitarren och trummorna i inledningen av låten för att man ska bli extremt nyfiken. När sedan Paul Cauthen drar i gång med sången så är man totalt såld.

I’m still drivin’

When’s this break gonna come

Still drivin’ är absolut en av favoritlåtarna.

Det där är dock bara början …

Under de senare åren har det dykt upp en del artister som har förändrat countryvärlden: Chris Stapleton, Karen Jonas och Sturgill Simpson är tre. Till den listan kan vi nu lägga Paul Cauthen. Han kommer att bli den nästa stora stjärnan i genren. Det måste bara bli så.

Cauthen levererar något alldeles speciellt. Det spelar ingen roll vilken låt du väljer. Det slutar på samma sätt – med en fem plus-låt.

Cauthen ger en del Elvis Presley-vibbar. Inte minst på Grand Central.

I’ll be the one får vi en häftig steelgitarr. Och på det Cauthen och en skön refräng … Världsklass! Den låten kan vara värd sex plus!

Det är bara till att tacka för musiken. Paul Cauthen har gjorts årets debutalbum. Det kan till och med vara årets bästa platta alla kategorier.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det bästa hittills av Pophjärtat

Nästa inlägg

Herre jäklar så bra, Dark Tranquillity!

Senaste om Paul Cauthen