Magic Dance - New Eyes
5/5
Artist:
Magic Dance
Album:
New eyes
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Rena fullträffen av Magic Dance!

AOR-bandet Magic Dance är tillbaka med uppföljaren till Vanishings.

Man behöver bara lyssna på de två första spåren för att inse att Magic Dance är tillbaka på allra bästa sätt.

AOR kan nästan bli lite sliskigt. Det kan bli lite för mycket av allt och låt efter låt kan kännas som hämtade från någon b-aktionrulle från 1983. Sedan finns det AOR som inte går i den fällan, men som ändå kan kännas som om den är gjort på den tiden.

Magic Dance, som är ett projekt av Jonathan Siejka som han drog i gång på Long Island 2012, är ett av banden som lyckas balansera sig på rätt sida och då får vi elva smått makalösa AOR-låtar.

Vi får allt det som man väntar sig i den genren vilket är gitarriff, keyboardslingor, ett skönt gung och en ännu skönare refräng. Magic Dance lyckas göra det elva gånger på raken.

 1. You’re holding back
 2. Never go back
 3. These four walls
 4. Please wake me
 5. Cut beneath the skin
 6. When nothing’s real
 7. Better things
 8. For a time (The end of my world)
 9. Looking for love
 10. New eyes
 11. These four walls (Acoustic version)

Det är låtar som balanserar någonstans mellan AOR och synthpop. Det blir någon elektronisk AOR och för den som gillar båda genrerna är det här en fullträff.

Det här är en platta som skickar ut vibbar från artister och band som Loverboy, Heart, Survivor, The Night Flight Orchestra, Work of Art och Danger Danger.

Topp tre? Det är sjukt svårt att bara välja ut tre låtar här. Det finns ingenting som man inte gillar med det här … Det får bli You’re holding back, Never go back och For a time (The end of my world).

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Daggerplay - Subterranean Reality
Föregående inlägg

Punk, rock, powerpop ... Daggerplay!

Johnny Gioeli - One Voice
Nästa inlägg

Nu är det dags för en soloplatta av Johnny Gioeli

Senaste om Magic Dance