4/5
Artist:
Chris Lindberg
Album:
Nothing ever will (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Warner Music

Chris Lindberg – från hockey till country …

Christopher Heino Lindberg var en duktig hockeymålvakt och han spelade för såväl Färjestad BK som AIK i SHL.

Men han lade målvaktsskydden på hyllan – och satsade på musiken i stället. Nu släpper Chris Lindberg singeln Nothing ever will.

Det är i runda slängar sju år sedan han lade av med hockeyn redan som 26-åring på grund av skada, men det ryktas om en comeback för den förre juniorlandslagsmannen som har tränat med Huddinge.

När han tvingades sluta flyttade han sitt fokus från hockeyn till sitt andra stora intresse – musiken. Om det är rock ’n roll över hockey så är det country över Chris Lindberg

Lindberg flyttade och bodde i Nashville under en tid för att satsa på musikkarriären. Där jobbade han hårt med sin musik och han spelade live på bland annat Bluebird Café samt skrev låtar till sig själv och andra artister. 2016 släppte Lindberg sitt debutalbum Better live in the moment och nu är han på gång med platta nummer två: Real.

Det är från det albumet som Nothing ever will är hämtad. Låten är skriven tillsammans med den Nashville-baserade låtskrivaren Dan Tyler.

Vi får en popcountrylåt som skickar ut feel good-vibbar.

Så här säger Chris Lindberg om låten:

Nothing ever will är en kärlekslåt som handlar om hur kärleken kan sudda ut alla problem man har i livet.

Tanken var att låten skulle andas en modern Van Morrison och det får man säga att Lindberg lyckas med. Det här är en väldigt bra låt och gillar du den där countryn som plockas upp av radion ibland så lär du gilla Chris Lindberg.

Apropå hockeymålvakter och musik. Leifellerhunden är ett annat band med en gammal hockeymålvakt som frontfigur …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Perfect Plan presenterar sig

Nästa inlägg

Hästpojken lever i allra högsta grad!