5/5
Artist:
Molly And The Zombies
Album:
Red Bull session
År:
2014
Genre:
Rock
Bolag:
Molly And The Zombies

Ett vasst, men kortlivat projekt

Molly And The Zombies var ett kortlivat projekt för Brian Fallon.

På Youtube finns låtarna från den makalösa och osläppta EP:n Red Bull session.

Brian Fallon håller som mest på med att färdigställa sin första soloplatta. Innan dess har han haft fullt upp med både The Gaslight Anthem och sidoprojektet The Horrible Crowes.

Men Fallon har hunnit med en del till – som Molly And The Zombies, som även bestod av basisten Catherine Popper, gitarristen Brian McGee och trummisen Randy Schrager.

Molly And The Zombies dök upp lika snabbt som det försvann, men det var bara ett sidoprojekt. Gänget ville ha lite kul så de skrev några låtar, gjorde några covers och körde några spelningar.

Det låter extremt mycket The Gaslight Anthem över Red Bull session.

Och gör det det så kan ni räkna med att det är fem plus direkt.

Den osläppta EP:n går att lyssna på över nätet. Den finns på Youtube och är alldeles fantastisk. Det är fem väldigt, väldigt bra låtar.

Long Drives

Smoke fanns på Youtube, men Fallon gillade låten så mycket att han tog med den på sin kommande Painkillers-platta. Då rök Molly-versionen från Youtube. Lite tråkigt för det va en jäkligt bra version.

Lucky

Red Lights

Sketchy

Det är låtar som tar plats på listan över Fallons bästa – även om de kanske inte hamnar i absoluta toppen.

Det tråkiga är att Molly And The Zombies bara var ett väldigt kortlivat projekt. Lika snabbt och oväntat som det dök upp, lika snabbt var det borta.

Fallon deklarerade tidigt att bandet inte skulle turnera eller göra något officiellt album.

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här finns tio bra jullåtar

Nästa inlägg

En klassiker som håller än