Black Swan – den nya supergruppen imponerar

Så var det dags för en ny supergrupp att se dagens ljus.

Det är Black Swan med medlemmar från McAuley Schenker Group, Whitesnake, Foreigner och Mr. Big som skickar ut sin debutplatta: Shake the world.

4/5

Artist:
BLACK SWAN
Album:
SHAKE THE WORLD
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det är lika bra att säga det direkt. Ja, det är återigen Frontiers Music s.r.l. som ligger bakom det här nya hårdrocksprojektet. Och precis som – mer eller mindre – alla andra sådana här superprojekt så blir det bra.

Bandet består av sångaren Robin McAuley (McAuley Schenker Group), gitarristen Reb Beach (Winger, Whitesnake), basisten Jeff Pilson (Foreigner, The End Machine, ex-Dokken) och trummisen Matt Starr (Ace Frehley, Mr. Big) så det är inget dåligt gäng som tar plats här.

 1. Shake the world
 2. Big disaster
 3. Johnny came marching
 4. Immortal souls
 5. Make it there
 6. She’s on to us
 7. The rock that rolled away
 8. Long road to nowhere
 9. Sacred place
 10. Unless we change
 11. Divided/United

Denna gång är det kanske aningen tyngre än det man är van vid från Frontiers. Fast bara aningen och det är definitivt inte någon tung hårdrock eller metal det handlar om … Det är inte långt i från dock, men det är fortfarande melodisk hårdrock när Black Swan skickar ut sina låtar – och om man ska jämna något annat band så är det det väl Whitesnake som först poppar upp i huvudet. Black Swan ligger inte jättelångt bort ifrån det gänget i alla fall.

Det låter faktiskt skitbra. Ja, stundtals så vill man faktiskt väcka grannen med det här. Jag menar, vem hade inte blivit glad av att få Sacred place spelade för sig runt 04.15 en söndagsmorgon?

Vilka låtar det finns här! Det är liksom lagom fett, lagom tungt, ett sjuhelsikes gung och varenda låt har både feta gitarriff och catchiga refränger. Det känns lite retro med en del bluesvibbar samtidigt som det känns modernt. Att sedan McAuley ligger inne med en jäkla röst gör ju ingenting heller …

Topp tre? Make it there, Sacred place och She’s on to us. Divided/United är så mäktigt att den också bara måste nämnas.

Shake the world släpptes den 14 februari.

Black Swan
Robin McAuley (sång)
Reb Beach (gitarr)
Jeff Pilson (bas, keyboards, akustisk gitarr)
Matt Starr (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Diztord öser på med allt de har - och lite till

Nästa inlägg

Album nummer två från Age Of Reflection