4/5
Artist:
Märvel
Album:
At The Sunshine Factory
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
The Sign Records

Tillbakalutad rock ’n’ roll med Märvel

De har lirat rock ’n’ roll under 15 år.

Nu är Märvel tillbaka med sitt sjunde album, At the Sunshine Studio och det låter minst lika bra som alltid …

Märvel bildades 2002 när John Steen, Ulrik Bostedt och Tony Samuelsson tillbringade ett år som utbytesstudenter i Colorado, USA. Fast de tyckte att det var en bättre idé att skolka från lektionerna för att i stället dricka öl och lira rock ’n’ roll i garaget.

Och det gick ju rätt bra det också …

Ett par år senare var de tillbaka i Sverige med usla betyg, men de var också på gång med sin första platta.

2005 släppte Märvel debutplattan Five smell city. Titeln syftar till hemstaden Linköping.

Tolv år senare ger Märvel ut sin sjunde platta, om vi räknar fullängdare och minialbum.

 • Five smell city (2005)
 • Unleashed (2006)
 • Thunderblood heart (2008)
 • Warhawks of war (2011)
 • Hadal zone express (2014)
 • The hills have eyes (2015)
 • At the Sunshine Factory (2017)

När de skulle göra At the Sunshine Factory valde de att göra det i sin hemstudio. Det fungerade väldigt bra för det här gänget.

Märvel ger oss tolv låtar på den nya plattan:

 1. A killing view
 2. The secret grand prix
 3. Goodluck sandy
 4. Heart & balls
 5. Smile Mr. Steen
 6. Monsters grow in the dark
 7. Child
 8. Step closer
 9. All over the news
 10. Live & learn
 11. Vinegar
 12. Angela

Det är ett ganska soft och tillbakalutat rock ’n’ roll-album. Det är låtar med medryckande refränger, skönt gitarrlirande och ett retrosound. Ni vet, ungefär det där soundet som band som The Hellacopters, The Hawkins och Grande Royale också ger oss. Och vad kan gå fel då?

Märvel är helt enkelt jäkligt enkelt att fastna för. Det är en så jäkla skön rock ’n’ roll och när man får låtar som Heart & balls, Goodluck Sandy och Child så kan man liksom inte vara annat än bålnöjd över att ha dragit i gång det här.

Märvel har helt enkelt skickat ut en riktigt vass rock ’n’ roll-platta!

Förresten, om ni undrar vilka band som Märvel får sina influenser ifrån så gjorde jag en copy paste från bandets Facebooksida: ”Kiss, Freda Payne, Turbonegro, Dio, Rainbow, Iron Maiden, The Beat, Hellacopters, Motley Crue, Deep Purple, Black Sabbath, Thor, Gluecifer, Mc5, The Stooges, Big Star, Danko Jones, Etiquette Mona, The Clash, O´Jays, Devo, Talking Heads, Mathew Sweet, Brendan Benson, Edwin Starr, Townes Van Zandt, Ozzy, The Supremes, Fu Manchu, 100 Proof, Chairmen Of The Board, Laura Lee, Freda Payne, Jimmy Cliff, The Maytals, Dexys,Fu Manchu, Eagles Of Death Metal, Entombed, Bettye Swann, Denise La Salle, Tony Joe White, Stones, Saxon, Penetrations, The Nerve, Jim Ford, Holland-Dozier-Holland, James Brown, Mountain, Sonic´s Rendevouz Band, Roky, Wasp, Honeycone, The Members, Magnetic Fields, Magic Numbers, Ken Boothe, Buzzcocks, Thin Lizzy, Candi Staton, Bruce Springsteen, Derrick Harriot, Uriah Heep, The Housemartins, Chosen Few, Jacob Miller, JD Martin, The Invitations, Isley Brothers, Ike Turner, The Essex Green, Alice Cooper, Wilson Pickett, Lee Dorsey, Bonnie Prince Billy, Gene Chandler, Mel Wynn, The Esquires, The Sewergrooves, The Vaselines, The Runaways, The Nosebleeds, Dead Boys, Stiff Little Fingers, Radio Birdman, Stiv Bators, Motorhead, The Precisions, The Contours, Gene Chandler, Billy Butler, Sam & Dave, Chuck Wood, Inez Foxx, Nick Lowe, Boyfriends, The Boys, Tours, Eater, The Weirdos etc etc.”

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Höj näven tillsammans med The Baboon Show!

Nästa inlägg

Courtney Barnett & Kurt Vile - lika som bär