Jack McLaughlin - Covered In Black

Från en debut till en annan för Jack McLaughlin

I mars släppte Jack McLaughlin sin debutsingel Bulgarian girl.

Nu är det dags för nästa släpp från honom.

Vi får debutplattan Covered in black.

4/5

Artist:
JACK MCLAUGHLIN
Albumtitel:
COVERED IN BLACK
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
JACK MCLAUGHLIN

Historien om hur Jack McLaughlin hittade till musiken är unik. Amerikanen råkade ut för en basebollolycka som tioåring och för att kunna återhämta sig från det förbjöd läkaren McLaughlin från all fysisk aktivitet under ett års tid. Därmed var det kört med idrott och McLaughlin valde i stället att börja med musik.

Tio år senare har 18-åringen hunnit med en hel del. Han har skrivit sina egna låtar, han har spelat in dem och han har framfört dem live. Dessutom är McLaughlin självlärd. När han började med musiken hittade han helt enkelt ingen annan i samma ålder som var intresserad av det så McLaughlin gör fortfarande i stort sett allting själv.

Nu släpper han sin debutplatta, som bland annat innehåller låtar som han började att skriva på för två år sedan, och på Covered in black får vi tio låtar:

  1. Out of my mind
  2. Bulgarian gal
  3. Show me who cares
  4. Friend of mine
  5. If I should fall behind
  6. Hit the ground running
  7. By your tongue
  8. Closeout
  9. Sweating at midnight
  10. All I have for now

Det här är en riktigt skön rockplatta. Jack McLaughlin ger oss någon alternativ rock som är väldigt lättlyssnad. Man behöver inte låta plattan snurra på speciellt länge förrän man sitter och småler.

Inte minst så är det gitarrsoundet som man fastnar för. Det skickar ut en hel del The Smiths– och kanske The Cure-vibbar. Lägg till ett skönt sound, där man får en del vibbar från rockmusiken från såväl 1980- som 1990-talet, som helhet och en bra rock ’n’ roll-röst så är McLaughlins Coverred in black en minnesvärd debut – inte minst på grund av några några ruskigt höga toppar bland de tio spåren.

Topp tre? Out of my mind, If I should fall behind och Show me who cares.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Mike Machine - Alive
Föregående inlägg

Både smörigt och skitigt med Mike Machine

Hildur Höglind - Further Away
Nästa inlägg

Hildur Höglind lämnar ingen oberörd