Sad and beautiful world – nytt med Jesse Malin

När Jesse Malin släppte Sunset kids för ett par år sedan var det hans bästa album så långt.

Nu är han tillbaka med Sad and beatiful world – och trots höga förväntningar så gör han oss inte besvikna.

4/5

Artist:
JESSE MALIN
Albumtitel:
SAD AND BEAUTIFUL WORLD
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, AMERICANA, ROCK
Skivbolag:
WICKED COOL RECORDS

Jesse Malin har varit i gång med musik sedan har var tolv år då var med i sitt första band. Den amerikanske låtskrivaren och gitarristen har funnits med i Heart Attack och D Generation, men sedan 20 år tillbaka i tiden har Jesse Malin valt att släppa soloplattor.

 • The fine art of self destruction (2002)
 • The heat (2004)
 • Glitter in the gutter (2007)
 • On your sleeve (2008)
 • Love it to life (2010)
 • New York before the war (2015)
 • Outsiders (2015)
 • Sunset kids (2019)

Jesse Malin, som sett till musiken kanske kan jämföras med Richard Ashcroft, kan väl ses som en evigt romantisk rock ’n’ roll-rebell och han ger oss en dubbelplatta denna gång och då blir det 15 låtar.

 1. Greener pastures
 2. Before you go
 3. State of the art
 4. Crawling back to you
 5. Tall black horses
 6. Lost forever
 7. Dance on my grave
 8. Sinner
 9. Backstabbers
 10. The way we used to roll
 11. Todd youth
 12. Almost criminal
 13. A little death
 14. Dance with the system
 15. Saint Christopher

This one is for the survivors, the dreamers, the leavers and the believers.

Jesse Malin i pressutskicket inför albumsläppet.

Albumets – som har fått sitt namn från Jim Jarmuschs film Down by law – första del är mer roots rock, mer americana och den andra delen är mer rock. Skillnaden är dock knappast brutalt stor. Det är fortfarande Jesse Malin.

Det känns som om det blir lite mer i den andra delen. Det är lite mer rock och det blir lite punkkänsla i någon låt Backstabber – och det är ju alltid kul, inte minst med tanke på Malins bakgrund inom punken.

Här finns även Jesse Malins hyllning till en fallen gitarrist och vän: Todd youth. Malin försöker dock alltid ha en positiv inställning och och trots det tråkiga så är det en låt som skickar ut positiva vibbar.

A little death sticker ut eftersom den inte låter som någonting annat på plattan. Det blir nästan pop. Jesse Malin avslutar sedan albumet med Saint Christopher, som nästan är celticpunk, som väcker hopp om framtiden.

Å andra sidan så finns det ett par makalösa låtar på den första delen också … för när Jesse Malin gör Crawling back to you – som finns med på Tom Pettys platta Wildflowers från 1994 – så går det rysningar längs med hela ryggraden!

Before you go är även den hur skön som helst precis som State of the art och Lost forever.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytändning 31 år senare!

Nästa inlägg

Den intensiva Melissa Etheridge …

Senaste om Jesse Malin