Den intensiva Melissa Etheridge …

Sångerskan och gitarristen Melissa Etheridge bygger här på sin produktion med ett synnerligen solitt och starkt album.

4/5

Artist:
MELISSA ETHERIDGE
Albumtitel:
ONE WAY OUT
År:
2021
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BMG

Där sångarkolleger som Alannah Myles eller Shania Twain har känts som lite för mycket av tandblekning och designläderjackor är Melissa Etheridge, efter mer än tre decennier på klubbscener, studiogolv och arenor, fortsatt brinnande och levererar via gitarrspel och stämband.

Och hon vann åtskilliga radiomakares och musikers hjärtan med en av de mest catchy låtar som gjorts på 1980-talet i Bring me some water – för att inte nämna alla fans som nu flockades vid scenkanterna.

Så började framgången och hon håller stadig kurs med sin vägdammiga, bardiskhängande rock som bär med sig en hel del americana plus country och blues.

Här har hon rotat i låtkatalogen från tidiga år, samlat sitt gamla band från samma tider, arrangerat om och klätt allt i uppdaterad ljudkostym. Och hon har själv antytt att visst material från förr kunde kännas övermaga eller brådmoget och inte riktigt rätt, men med lite distans växte de till sig och kunde tas till vara på nya plattan.

Här är också två live-spår som visar att hon verkligen fortsatt att brinna för sin musik, och den raspiga och högst själfulla rösten är intakt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Sad and beautiful world - nytt med Jesse Malin

Nästa inlägg

Nytt fint album av Brandi Carlile

Senaste om Melissa Etheridge