Dödskällan bjuder på en grym debutsingel

Här har ni ett nytt svenskt punkband som övertygar stort direkt.

De heter Dödskällan och presenterar sig med sin fantastiska debutsingel Sorgenfri.

5/5

Artist:
DÖDSKÄLLAN
Albumtitel:
SORGENFRI (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
ARNIOKI RECORDS

Alltså, svensk punk kan vara så jävla bra! Sedan kan det bli så där makalöst bra att man nästan börjar spinna runt – trots att man sitter på någon obekväm pinnstol på en värdelös utomhusfest alldeles själv ute i skogen.

Nu är det ett nytt band som fixar så att man börjar spinna.

Det är Malmöbandet Dödskällan som föddes en mörk och kylig höst året 2017 i en källare i Malmö.

Tre individer med vitt skilda musikinfluenser samlades runt kärleken till smutsiga, skeva, vildvuxna melodier och bestämde sig för att agera ut denna kärlek. Den första låten bandet skrev, Sorgenfri, satte soundet och riktningen för bandet. Musiken är melodisk, melankolisk, suggestiv och rör sig obönhörligen framåt av en drivande frustration. Bandets texter uttrycker ilska, sorg, hopp, rotlöshet, frustration och är inkapslade i kontexten av en före detta industristad. Namnet Dödskällan fångar både mystiken och melankolin musiken ger uttryck för.

Dödskällan

Dödskällan hämtar inspiration från artister som Hurula och Thåström och då kan man nästan räkna ut att vilken typ av punk det handlar om. Det är inte den där klassiska brittiska punken utan detta är melodisk svensk punk.

Man kan faktiskt också kasta in lite The Sounds i hur Dödskällan låter på sin debutsingel Sorgenfri. Det är inte så konstigt med tanke på att låten är producerad och inspelad av medlemmar från The Sounds i deras studio i Malmö.

Sorgenfri, där texten ”uttrycker rotlöshet och frustration, inkapslat i kontexten av en före detta industristad”, är en fart- och energifylld låt. Det är mycket gitarrer och lite småstökigt, men samtidigt är det melodiskt och väldigt enkelt att ta till sig. För att tala klarspråk: Det är en skitbra låt!

Under slutet av sommaren kommer debutalbumet och man längtar redan efter att få höra mer för detta är en makalös start.

Dödskällan
Niklas Sibelius
(sång, gitarr)
Johan Richter (bas)
Tomas Anderberg (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hast EP-debuterar med Förlorarens hämnd

Nästa inlägg

Det bästa sedan debuten från The Sounds

Senaste om Dödskällan