4/5
Artist:
Rexoria
Album:
Queen of light
År:
2018
Genre:
Metal
Bolag:
Pride & Joy Music

Welcome to the world Rexoria …

2016 kom den första EP:n.

2017 kom nästa.

Och nu får vi Rexorias fullängdsdebut Queen of light.

Rexoria bilades i Sävsjö under 2016 och de skickade ut EP-skivorna Moments of insanity och The world unknown. Har man lyssnat på dem så lär man känna igen Rexoria i fullängdsdebuten Queen of light.

Vi får melodiös metal med en del folkinfluenser. Det är så melodiöst att det nästan blir poppigt – och det ska man se på ett positivt sätt. Det gungar som tusan samtidigt som Martin Gustavsson smäller på bra på trummorna och Jonas Gustavsson och Christoffer Svensson ger oss snygga basgångar och sköna gitarriff. Lägg till Frida Ohlins sköna stämma så har du Rexoria.

  1. The land in between
  2. Stranded
  3. Queen of light
  4. Voice of heaven
  5. Way to die
  6. Song by the angels
  7. Next generation
  8. The saviour
  9. Hurricane
  10. My spirit will run free

Det räcker med att komma tre-fyra låtar in på plattan för att man ska inse att Rexoria har tagit några kliv sedan debut-EP:n. Rexoria har helt enkelt aldrig låtit så bra som de gör nu.

Queen of light inleds med ett intro där vi hälsas välkomna till Rexoria. Intros brukar vara halvt meningslösa, men det här fungerar och man blir nyfiken på plattan.

När sedan Stranded kickar i gång så är det bara att försöka stampa med i takten. Det är helt klart en av höjdpunkterna på plattan, men det finns fler – som titelspåret Queen of light. Det är modernt, polerat, snyggt och det är så melodiöst att man inte kan sitta still.

En annan höjdpunkt och en missa inte-låt är Voice och heaven. Det är powermetal/folkmetal med fantastisk sköna riff och ett beat som man inte kan skaka av sig. Lägg till en refräng fullkomligt som svetsar sig fast. Det är Voice of heaven. Det är Rexoria.

Och de finns fler riktigt bra låtar på Queen of light – Hurricane, Way to die och Song by the angels är tre – så det är bara till att dra upp volymen och låta högtalarna jobba … Welcome to the world Rexoria!

Rexoria

Frida Ohlin (sång, keyboards)

Jonas Gustavsson (gitarr, bas)

Cristofer Svensson (gitarr)

Martin Gustavsson (trummor)

 

 

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Glen Hansard - Between Two Shores
Föregående inlägg

En urstark platta av Glen Hansard

Nästa inlägg

Första singeln på svenska från Jim Castro

Senaste om Rexoria