Mimikry summerar sitt jätteprojekt med Splitter

För andra gången har Mimikry gett sig i kast med att släppa en singel varje månad under ett år.

Nu samlar de ihop låtarna och släpper det finfina albumet Splitter.

4/5

Artist:
MIMIKRY
Albumtitel:
SPLITTER
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
KRYPTON

Mimikry släpper ett nytt album med 25 låtar. Foto: George Grigoriadis

Förra gången det svenska punkbandet valde att släppa en singel varje månad under ett år mynnade det ut i albumet GRIT (2018). Den gången blev det tolv låtar.

Nu smäller Mimikry till med 25 låtar – eftersom de gjorde såväl a- som b-sidor till singlarna. Lägg även till ett bonusspår så har du Splitter.

Och som om inte det räckte så har de dessutom skickat ut en musikvideo till varje singel så snacka om att de gjorde ett mastodontprojekt under 2020.

 1. Dom ljuger
 2. Samma bur som igår
 3. Jag är en sån som förstör
 4. Amelie
 5. Farsan kommer döda mig
 6. Sid & Nancy
 7. Är det okej om jag går ut och mördar nån ikväll, snälla mamma?
 8. Tidsfördriv
 9. Jag måste härifrån
 10. Borlänges stjärnor
 11. Som en novell
 12. Helt okej
 13. Gott nytt år
 14. Låt dom gå
 15. Hålla din hand
 16. Ni är så jävla dumma i huvet
 17. Din soldat
 18. Apornas planet (Covid:19)
 19. Jag är nån annan nu
 20. Dumma människor
 21. Bytt alla lås
 22. Gråta eller dö
 23. Hjältar
 24. Ska du med härifrån
 25. Ödet du och jag

Alltså, man kan väl säga att om du har hört Mimikry tidigare så lär du gilla detta. Har du inte hört Mimikry tidigare … ja, då har du missat något!

På GRIT varierar sig Mimikry en del. Det är inte bara rakt på-punk. Det är samma visa med Splitter. Mimikry har en härlig bredd i sina låtar. Det är inte samma låt som är gjord på 20 olika sätt och då blir det en kul platta att lyssna på – och grunden är trots allt punk.

Det börjar med Dom ljuger och det är definitivt en av höjdpunkterna på albumet. Det är fart och ett härligt gung. Det är lite synthig punkpop … eller något åt det hållet.

Jag är en sån som förstör sticker ut på albumet. Här tar Mimikry hjälp av Caroline af Ugglas i en poplåt! Den är somrig och man blir glad som tusan – även om det inte är världens gladaste låt – av att höra dem sjunga ”Jag har sett det förut // Det finns många som du // Som tror att de vet vad de gör.”

Rockiga Amelie skickar ut en del Thåström-vibbar, Din soldat skickar ut lite spagettivästern-känsla, Jag är nån annan nu är en avskalad låt – i alla fall till en början – och med Helt okej blir det hårdrock.

Vill du bara ha en riktigt bra låt så ta Är det okej om jag går ut och mördar nån ikväll, snälla mamma? Bara titeln, liksom … alltså, det är hur kul som helst att höra detta!

Topp tre får bli topp fem! Jag är en sån som förstör, Är det okej om jag går ut och mördar nån ikväll, snälla mamma? och Dom ljuger plus Borlänges stjärnor och Ni är så jävla dumma i huvet.

Mimikry
Hjalle Östman
(sång)
Anders Brandström (gitarr, sång)
Johan Åsberg (gitarr)
Mia Mästerbo (bas, sång)
Jonas ”Heavy” Stentäpp (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det blev mindre heavy metal när Tuple solodebuterade

Nästa inlägg

Originalet vinner alltid … eller? Del 4

Senaste om Mimikry