Before Sunday är redo att erövra världen

Londonbaserade Before Sunday är redo att erövra världen.

Ja, lite så känns det när de nu har skickat ut sin debutplatta Anticipation.

4/5

Artist:
BEFORE SUNDAY
Albumtitel:
ANTICIPATION
År:
2020
Genre:
POP, ROCK
Skivbolag:
ROCKSHOT RECORDS

Ursprungligen kommer Before Sunday, som bildades 2012 och som består av Nik Basis och Stella Panteloudi, från Grekland, men de valde att ta sin musik och flytta till England för att fortsätta där.

  1. Living in London
  2. Big house
  3. Unconditional
  4. Gone
  5. Closed doors
  6. No destination
  7. A million people
  8. Obsessions
  9. Goddess
  10. Devil

Det här ett coolt band som gör lite vad de känner för. Det är pop, det är rock, det är indie, det är alternative och det är R&B som de får in i sina låtar.

Plattan kickar i gång med en riktigt skön sak: Living in London. Det är någon elektronisk rock med ett fett sound. Det är maffigt och man tror att man ska få sig en platta som lutar över mot rock.

Så blir det inte.

Det är en popplatta där det finns gott om sköna låtar som göra att man vill dansa – om man hade haft den minsta rytmen i benen – loss.

Big house låter lite som en blandning av Kylie Minogue och Spagna. Det är elektronisk dancepop och kanske inte det som man brukar spela här hemma. Fast det funkar helt klart. Det är en jäkligt skön låt och det funkiga gitarrsoundet skadar inte heller.

No destination är något helt annat. Det är dock fortfarande pop, men nu är den elektroniska biten delvis borta och i stället får man bland annat ett pianoklinkande.

A billion people är en av höjdarna på plattan. Här börjar det lite soft innan allting tar fart och Before Sunday bjuder på ett skönt dancebeat. Det tillhör plattans bästa spår.

Det finns givetvis plats för någon ballad också: Obsessions.

I’m done with begging, hiding, pretending
No more kind and true
Survival of the greatest, a game I learned from you
My chance of winning even if I’m losing you

Before Sunday

Plattans sistaspår är singeln Devil. Det är en låt om gott och ont, om att vi alla är änglar och djävular inom oss. Det är en av de mest rockiga låtarna på albumet.

Anticipation släpptes den 24 april.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är amerikansk rootsmusik från Tornedalen

Nästa inlägg

J. Ragnar släpper solosingel: Du behöver inte komma …