Cory Wells ger oss en lysande solodebutplatta

Det är otroligt känslomässigt, deprimerande och lite argt.

Det är både akustiskt och punkigt.

Det är Cory Wells som släpper sin fantastiska solodebutplatta The way we are.

5/5

Artist:
CORY WELLS
Album:
THE WAY WE ARE
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
PURE NOISE RECORDS

Cory Wells är en artist som man inte ens hade hört talas om förrän han hamnade hos Pure Noise Records som nu släpper amerikanens debutplatta.

Wells, som har en bakgrund inom metalgenren, väljer här att gå in på det alternativa rockspåret. Han väljer att göra det på ett mer akustiskt sätt – och det har en annan alltid varit svag för. Lägg sedan till att man får en del punkvibbar i låtarna så blir det en platta som snabbt blir en favorit.

 1. Distant
 2. Keiko
 3. Wildfire
 4. Harbor
 5. Broken
 6. Fall apart
 7. Waiting
 8. End of a good thing
 9. Patience
 10. Walk away
 11. Lost
 12. Cement

Den platta och de låtar som Cory Wells har jobbat med under de senaste fyra åren är verkligen något alldeles extra. Det känns rått och fruktansvärt äkta. Wells nästan skriker ut sina känslor i låtarna och han säger så här:

It portrays sadness, anger, despair, happiness, uncertainty, regret, and so much more. It’s my life. Its your life. It’s about what its like to be human. Without the bad, the good would mean nothing. It would just be normal.

Man vill tänka lite Frank Turner och det är kanske inte helt fel om man tar bort Turners folkrockinfluenser och ersätter dem med metalinfluenser på vissa ställen. Lite så känns det.

Gillar du alternativ akustisk rock så gillar du det här. Så enkelt är det.

Det finns inte ett spår som man inte gillar. Det är strålande hela vägen även om man kanske inte dansar av lycka hela vägen. Det beror dock enbart på den känsla som Cory Wells lägger in i sina låtar.

Topp tre? Keiko, Wildfire och Broken. End of a good thing är en fjärde låt som man absolut inte får missa fast missa inte-låtar är även Patience och Walk away

The way we are släpps i morgon den 15 november.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Final offering - en sista platta med Axe?

Nästa inlägg

Ludwig Hart bjuder på en sylvass platta