”The greatest rock ’n’ roll band in the world”

”The greatest rock ’n’ roll band in the world”

Supersuckers presenterar sig själva på bästa sätt på sin webbsajt.

Och nu är det amerikanska hårdrocksbandet tillbaka med en ny platta: Play that rock ’n’ roll.

5/5

Artist:
SUPERSUCKERS
Album:
PLAY THAT ROCK ’N’ ROLL
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
STEAMHAMMER

Det amerikanska rockbandet har varit i gång sedan 1988 och nu är Supersuckers tillbaka till uppföljaren av Suck it från 2018.

Den plattan var något alldeles extra så förhoppningarna om ett gäng med sylvassa låtar är skyhöga inför den första lyssningen.

 1. Ain’t gonna stop (until I stop it)
 2. Getting into each other’s pants
 3. Deceptive expectation
 4. You ain’t the boss of me
 5. Bringing it back
 6. Play that rock ’n’ Roll
 7. That’s a thing
 8. Last time again
 9. Die alone
 10. Dead, jail or rock ’n’ roll
 11. A certain girl
 12. Ain’t no day

Och inte fan gör Eddie Spaghetti och hans Supersuckers någon besviken.

Det är ett Supersuckers som man känner igen. Det är rock ’n’ roll och punk. Det är opolerad och garagepunk med en jäkla energi som sprutar ut ur högtalarna och man får vibbar från allt från Motörhead och AC/DC till Social Distortion och The Bones.

Det känns lika skitigt som passionerat när Supersuckers radar upp vassa rock ’n’ roll-låtar. Det här är ett band som går sin egen väg. Det säger de också på Die alone som är en av plattans höjdpunkter:

I say what I want
I do as I please
I care not a lot what you think of me

En annan alldeles fantastisk låt på Play that rock ’n’ roll är en cover. Supersucker plockar fram Michael Monroes låt Dead, jail or rock ’n’ roll som finns med på albumet Not fakin’ it (1989). Supersuckers gör den hur bra som helst! Det är bra drag och energin fortsätter att spruta ut ut högtalarna.

Annars kickar allting i gång med Ain’t gonna stop. Det är ju så det är med det här gänget. De tänker inte sluta med sin rock ’n’ roll. Det här är ju ett band som lever rock ’n’ roll! Det är en grym start på vad som är skitbra platta och efter det är det en ren uppvisning på hur man gör bra rocklåtar.

Vad var det nu igen det stod på Supersuckers webbsajt … jo, ”The greatest rock ’n’ roll band in the world” och det börjar bli svårt att protestera mot det.

Topp tre? Die alone, Dead, jail or rock ’n’ roll och Deceptive expectations. Äh, det får bli två till: You ain’t the boss of me och That’s a thing. Jag har dock en känsla av att det här kommer att ändras med tiden …

Supersuckers
Eddie Spaghetti (sång, bas)
Marty ”Metal” Chandler (gitarr)
Chris ”Captain” Von Streicher (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Green Day på ett annorlunda sätt ...

Nästa inlägg

Balladmästaren Marx är tillbaka - med en popplatta

Senaste om Supersuckers