Nomy - I Once Had A Heart
5/5
Artist:
Nomy
Album:
I once had a heart (Singel)
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Patrick Marquardt

En mästerlig låt från Nomy

Nomy är tillbaka med en ny singel.

Och då vet ni vad vi får – en fet rocklåt som låter kalasbra. Denna gång får vi det med I once had a heart.

Det har gått över tio år sedan Ulricehamnssonen Nomy (Patrick Marquardt) släppte sin första platta. Sedan dess har det blivit en jäkla massa album, men på senare tid har han valt att släppa sin musik låt för låt.

Det ställer krav. Man kan liksom inte skicka ut något utfyllnadslåt som det kan finnas på ett vanligt album.

Fast Nomy verkar inte ha några som helst bekymmer med det – och jag kan inte ens minnas när jag senast hörde något som inte var bra från honom … varenda gång blir det minst bra. Oftast är det till och med skitbra.

I once had a heart
Inside of me
But I heard the devil speak
And he laughed at me
I once had a soul
But you made me weak
The devil told me
That’s all you will be

Givetvis är det bra även denna gång. Det är till och med ruggigt bra. Nu får vi singeln och videon till I once had a heart. Och visst är det här en Nomy som man känner igen och som man bara älskar att dra i gång på maxad volym i vardagsrummet.

Det är Nomys klassiska rock-/metal-sound. Vi får en låt som börjar lite lugnt för att sedan bli riktigt maffig. Under slutet av låten trycker han även in lite piano. Det är givetvis också Nomys lite raspiga och halvilskna röst som fungerar så jäkla bra till den här musiken.

Det är helt enkelt skitbra – precis som vanligt.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Millencolin - SOS
Föregående inlägg

Millencolin gör oss aldrig besvikna

The Old Firm Casuals - Holger Danske
Nästa inlägg

Drag och gung med The Old Firm Casuals

Senaste om Nomy