Dion Bayman är tillbaka på bästa sätt

Dion Bayman är tillbaka med en ny platta.

Han är tillbaka på bästa sätt – Don’t look down är det bästa han har gjort hittills.

4/5

Artist:
DION BAYMAN
Albumtitel:
DON’T LOOK DOWN
År:
2016
Genre:
ROCK, AOR
Skivbolag:
DION BAYMAN

I Sverige är inte Dion Bayman något större namn. Okänd är väl kanske ordet som skulle beskriva honom bäst här, men i Australien har han skaffat sig ett namn inom den melodiösa rock/AOR-genren.

Det är soft och melodiöst. Det låter en aning som om Richard Marx skulle korsas med Peter Cetera. Typ. Visst, det är smörigt och låter som australiensisk svensktoppsrock, men det är bra AOR. Det är lite så det ska vara. Det låter faktiskt bra, det är klatschigt och är feel good-musik.

Plattan inleds med One more reason.

Sedan kommer 24 hours a day som sätter sig i huvudet direkt. Som tredje spår kommer favoritlåten från plattan: Keep coming back. Det är äkta sommarrock som passar sjukt bra i bilen vilken sommarkväll som helst.

I For you får vi en ballad. Det kunde lika gärna ha varit balladkungen Richard Marx som hade gjort den …

Had to let you know är en annan höjdare som borde kunna få speltid på vilken mjukrockradiokanal som helst. The last one är en annan låt man inte får missa …

Är du sugen på lite ny soft sommar-AOR? Testa Dion Bayman. Det svänger som tusan och på plattan Don’t look down hittar du inga svaga spår.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ännu en klassiker från Booze & Glory

Nästa inlägg

Ett vasst svenskt-kanadensiskt rockband

Senaste om Dion Bayman