Lite sent, men lika bra för det: Chez Kane

För två år sedan släppte Chez Kane sin debutplatta.

I fjol var det dags för album nummer två – och det var en av årets bästa melodiösa hårdrocksplattor!

4/5

Artist:
CHEZ KANE
Albumtitel:
POWERZONE
År:
2022
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Gillade du Chez Kanes självbetitlade debutalbum så lär du gilla detta. Ja, debuten var skitbra, men Powerzone är faktiskt ännu bättre!

Den här plattan är fullmatad av härliga och catchiga hårdrockslåtar där Kane hade kunnat släppa varenda låt som singel … så stark är den.

  1. I just Want You
  2. (The things we do) When we’re young in love
  3. Rock you up
  4. Love gone wild
  5. Children of tomorrow gone
  6. Powerzone
  7. I’m ready (for your love)
  8. Nationwide
  9. Streets of gold
  10. Guilty of love

När Kane, som också har bandet Kane’d tillsammans med sina systrar, släppte sin första platta skrev jag att man fick vibbar från Robin Beck och Erika. Så är det fortfarande och man kan även slänga in lite Heart i mixen. Det är med andra ord definitivt mer melodiöst än tungt.

Och det är en platta som är fullmatade med hits – i alla fall för de radiokanaler som gillar att spela rockmusik. Det är fina låtar, som Danny Rexon (Crazy Lixx) bland annat har producerat och därmed fortsatte deras lyckade samarbete från debuten, från början till slut som brittiskan skickar ut.

Topp tre? (The things we do) When we’re young in love är definitivt en. Sicken härlig låt som skickar ut en härlig sommarkänsla. De andra två är Love gone wild – med saxofonen! – och Nationwide … och I just want you och Guilty of love, låten som aldrig vill ta slut …

Gillar du catchig melodiös hårdrock så hugg denna platta direkt om du inte redan har gjort det.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lysande melodiös hårdrock av The Defiants

Nästa inlägg

Vilken härlig kväll det blev med Linda Varg

Senaste om Chez Kane