3/5
Artist:
Frank & Howdy
Album:
The road not traveled
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
Frank And Howdy

Nostalgikänsla över Frank & Howdy

Gillar du den där rockmusiken som vi fick på 1980-talet? Den typ av rockmusik som Rick Springfield skickade ut?

Kolla då upp Frank & Howdy.

Under 1980-talet och delar av 1990-talet var förmodligen Rick Springfield större än Bruce Springsteen här hemma. Det var Springfield som spelades på vinylsvarven dag ut och dag in. Han levererar än i dag.

Nog om det. Nu har Frank & Howdy (Frank Wiewel och Keith ”Howdy” Brown) skickat ut en ny platta. Och det låter väldigt mycket 1980-tal över den.

  1. Too easy
  2. We need to love
  3. If I loved you
  4. Stranded
  5. You are all I need
  6. I hear voices
  7. I was only dreaming
  8. Razor boy
  9. Love of the lonely
  10. Crazy world

The road not traveled innehåller tio låtar som de aldrig har spelat upp tidigare. Det är tio låtar som Wiewel ville få ut som en del av sitt musikarv. De har jobbat om och petat i en del låtar och visst tusan blir det bra. Stundtals blir det skitbra till och med.

Plattan kickas i gång med Too easy. Man blir såld direkt. Och inte tusan blir man mindre såld när man hör We need to love

Det är gitarrer och synthslingor. Det är snygga refränger och ett härligt gung. Det är poprock som även påminner en del om The Outfield som gjorde några magiska låtar för länge, länge sedan. Och jag undrar om man inte kan höra lite The Alarm här också?

Vill du få dig en nostalgitripp tillbaka i tiden så dra i gång Frank & Howdys platta.

Tyvärr finns det ingen musikvideo på Youtube, men det här är en platta som man inte får missa.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tweedy tar tillbaka sina låtar ...

Nästa inlägg

Perrett ger oss en en mörk kvalitetsplatta