Great News bryter igenom alla gränser

Under slutet av 2017 släppte Great News sin debutplatta.

Nu är det dags för dazepop/indie-trion att skicka ut platta nummer två: Now and them.

4/5

Artist:
GREAT NEWS
Album:
NOW AND THEM
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
EGET SELSKAP

Med albumet Wonderfault fick Great News sitt genombrott i hemlandet Norge och det bar av på en Europaturné för Great News.

Nu blir det tolv nya spår:

 1. Intro
 2. Never going back
 3. Greedy little thing
 4. Reality show
 5. Interlude
 6. Stranger in the hallway
 7. TV
 8. He one where they don’t care
 9. Restless eyes
 10. Someone good
 11. Speak your mind
 12. It stays the same

Sångaren och gitarristen Even Kjelby säger så här om det nya albumet:

Now and them handlar om de människor som en gång var en stor del av mitt liv och som jag plötsligt tappade kontakten med. Du vet aldrig, eller åtminstone sällan, när sista gången någon kysser eller kramar dig är. Ibland är det väldigt svårt att tänka tillbaka på den sista gången, men efter en tid lämnar de flesta relationer dig med de goda minnena och inte de dåliga.

Vi kan väl stryka de där korta introgrejerna som inte fyller någon som helst funktion … men hoppar man direkt in på andraspåret Never going back så råder det inte någon tvekan om att det här är ett spännande band.

Och det stärks hela vägen – även om det finns någon enstaka låt som inte riktigt faller mig i smaken – när daze-poptrion skapar en ljudbild som bryter igenom alla gränser. Det är indierock och indiepop. Det är psych-pop, rock och det är elektroniskt. Det är glamour och 1980-talsdoft.

Great News slänger in lite vad de känner för i sina låtar. Det är dock när de tar klivet mot The Killers och Kasabian som det låter som bäst.

De gör det i låtar som Greedy little thing och Never going back, men det finns definitivt fler guldkorn på den här plattan.

Now and them släpptes den 17 april.

Great News
Even Kjelby (sång, gitarr)
Ole Kristian Einarsen (bas)
Lars Henrik Stoud Platou (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nytt singelsläpp från punkgänget The Sensitives

Nästa inlägg

Elm Tree Circles senaste singel får dig på bästa humör