5/5
Artist:
The Temper Trap
Album:
Thick as thieves
År:
2016
Genre:
Indie
Bolag:
Liberation Music, Infectious Records, Glassnote Records

Årets bästa platta av The Temper Trap?

Det australiensiska indierockbandet The Temper Trap är tillbaka med ett nytt album.

En fyra år lång väntan är över – och de är tillbaka med en bang!

The Temper Trap bildades 2005 i Melbourne, men redan 2008 lämnade de Australien för att ha sin bas i London. När de spelade in sin tredje platta, Thick as thieves, åkte de dock mellan London, Byron Bay, Los Angeles, Montreal och Melbourne.

Resultatet blev något alldeles extra och då hade de en del att leva upp till bland annat efter den magnifika debutplattan Conditions från 2009.

The Temper Trap låter lite som en blandning av Coldplay, The Killers och Kent så gillar du det gänget så har du hittat rätt.

Vi får stora låtar, arenalåtar. Titelspåret Thick as thieves inleder plattan. Vi för låga, sköna gitarrer och när trummorna trycker till … oj, vad bra det blir.

Strike a light and throw it

Making noise is shouting

Making noise is shouting

Who can you believe

Brothers thick as thieves

They’re all thick as thieves

Därefter får vi So much sky som är en av de stora favoriterna på plattan. Det där är en låt som kommer att göra sig i sommar! Inte minst med tanke på att The Temper Trap har lyckats slänga in lite U2-sound. Vilken grym låt!

Och så där fortsätter det. The Temper Trap skickar ut bra låt efter bra låt.

En annan favorit är Lost. En lugn sak som sätter sig i skallen direkt. Det tar lite fart med nästa favorit Fall together

Det är ett smått otroligt bra album som vi får av The Temper Trap. Jag hittar liksom ingenting att klaga på. Allting är bra.

Riverina, Summer’s almost gone, Tombstone, What if I’m wrong (makalöst bra!), Ordinary world … det går inte att ge plattan något annat än maxbetyg.

Detta är onekligen ett av årets bästa album. Det placerar sig lätt som topp tre på listan över hela årets plattor och då har vi bara kommit in i juni månad …

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

P. J. Farley har släppt första soloplattan

Nästa inlägg

En mästerlig platta av Springsteen