Mer mörk metal med We Sell The Dead

Vad har In Flames, Drömriket och Firewind gemensamt?

Tja, tre av bandmedlemmarna där finns med i We Sell The Dead som nu släpper Black sleep.

4/5

Artist:
WE SELL THE DEAD
Album:
BLACK SLEEP
År:
2020
Genre:
METAL
Skivbolag:
EAR MUSIC

Metalprojektet We Sell The Dead bildades 2016 av Niclas Engelin (In Flames, Engel) och Jonas Slättung (Drömriket). Bandet fylldes sedan på bland annat med sångaren och vännen Apollo Papathanasio (Firewind, Spiritual Beggars).

Nu har det blivit två studioalbum.

 • Heaven doesn’t want you and hell is full (2018)
 • Black sleep (2020)

We Sell The Dead ger oss tio spår på den nya plattan:

 1. Caravan
 2. Across the water
 3. Black sleep
 4. Carved in stone
 5. The light
 6. Hour of the wolf
 7. River in your blood
 8. Nightmare and dream
 9. Scars in my heart
 10. Shallow grave

Det är tio spår som går i dödens fotspår … jo, det låter kanske lite märkligt. Fast det fungerar bra. Man kommer ju inte undan det faktum att döden är en del av livet och det är det som är We Sell The Deads koncept. Titeln på den nya plattan – Black sleep – är ju också en metafor för döden.

We Sell The Dead gör någon mörk metal av det hela där det också blir berättande texter. De ser dock inte döden som någon fiende. Det är där det slutar, det är bara så det är. I stället handlar det om vad man gör av sitt liv och We Sell The Dead vill krama ut så mycket som möjligt av det.

Albumet inleds med Caravan. Det börjar soft med en akustisk gitarr och Apollo Papathanasios sång. Det är en spännande start, men sedan trycker We Sell The Dead i gång lite mer. Det blir fetare när alla andra instrument kopplas på.

Det är ganska fett, men det är absolut inte någon toksnabb metal. Det blir det inte någonstans på albumet och det är faktiskt skönt. We Sell The Dead håller sig vid sitt lite mer mörka sound hela vägen och varenda låt är välgjord och håller hög klass.

We Sell The Dead
Apollo Papahanasio (sång)
Niclas Engelin (gitarr)
Jonas Slättung (bas)
Petter Olsson (keyboards)
Oscar Nilsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Du hälsas välkommen till Starmens värld ...

Nästa inlägg

Mayday Parade-Sanders släpper solo-EP