4/5
Artist:
Taste
Album:
Moral decay
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
AOR Heaven

Taste håller dig kvar på 1980-talet

Nu är det svenska AOR-bandet Taste tillbaka med en ny suverän platta.

Hur det låter? De beskriver det bäst själva på deras Facebooksida: Taste är för dig som tycker att 1980-talet skulle ha varat längre.

2013 släppte Taste, som bildades dagen före nyårsafton 2009 av Christoffer Borg och Felix Borg, sin debutplatta, men sedan dröjde det till 2018 innan det skulle komma något nytt.

Det är inte så att de har legat på latsidan. Andra saker har helt enkelt kommit emellan. Till exempel så har de spelat tillsammans med Art Nation, det har producerats album åt Amaranthe och Danko Jones.

Men nu är alla projekt klara och bröderna Borg är tillbaka med Taste. Först fick vi singeln We are back och nu får vi fullängdaren Moral decay.

 1. On the run
 2. Alive
 3. Dangerous
 4. On my shoulder
 5. Rainbow warrior
 6. The fire inside
 7. Adventureland
 8. Moral Decay
 9. My own worst enemy
 10. Lost in myself
 11. We are back
 12. Sixteen years
 13. More than a thousand charades

Det är så mycket 1980-tal över det här att man knappt vet var man ska börja … Kommer ni ihåg serien Miami Vice? James ”Sonny” Crockett och hans midjekorta kavajer och hans radarpartner Ricardo ”Rico” Tubbs var stenhårda deckare i tv-rutan.

Den serien hade också en del skön musik och introt On the run hade utan minsta tvekan kunnat ha varit med där. Det är så mycket synthar och gitarrsolon … det är mycket av allt!

Det är det egentligen på hela plattan. När Taste gjorde Moral decay måste de ha tänkt: ”Mer! Mer! Mer av allt!” – och man diggar det som tusan!

Det här är melodiös rock/AOR som ruskar om dig. Det är sjunga med-refränger, det är nästan löjligt catchiga synthslingor och det är så mycket gitarrer, riff och solon att man knappt hinner med att höra allt. Taste bjuder på en underbart skön musikresa. Det här hittar man inte varje dag och man vill bara höja volymen mer och mer.

Det är mest låtar med fart i, men det finns även plats för annat. Bland annat så får vi powerballaden On my shoulders. Och när den går i gång så är det bara att sjunga med … som man gör i de flesta låtarna.

Moral decay är en platta som du inte vill missa!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Nordic Union - Second Coming
Föregående inlägg

Nordic Union ger oss ett smakprov på nya plattan

Nästa inlägg

Jangle Town skickar ut nästa kalaslåt

Senaste om Taste