Nordic Union - Second Coming

Nordic Union ger oss ett smakprov på nya plattan

Nordic Union gjorde en ruskigt bra platta som släpptes 2016.

Nu skickar det skandinaviska melodiösa hårdrocksprojektet ut ett smakprov från den kommande plattan – och visst låter det lika bra denna gång.

4/5

Artist:
NORDIC UNION
Albumtitel:
WALK ME THROUGH THE FIRE (SINGEL)
År:
2018
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Nordic Union är resultatet av en idé som Frontiers-presidenten Serafino Perugino hade. Han ville testa att sätta ihop Ronnie Atkins (Pretty Maids) och Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T.) för att göra musik. Och det blev ett minst sagt lyckat samarbete. Debutplattan är en melodiös hårdrockspärla.

Nu är det dags för Ronnie Atkins, Erik Mårtensson och Magnus Ulfstedt att åter släppa en ny platta – en av de som man ser mest fram emot att få höra under 2018.

Den 9 november kommer Second coming, men redan nu får vi låten Walk me through the fire.

Och visst är det magi som åter uppstår när Nordic Union gör musik. Gillar man melodiöst hårdrock och det som Atkins och Mårtensson brukar skicka ut på annat håll så är det bara att suga åt sig den här låten.

Walk me through the fire är precis så bra som man hade hoppats på. Det är lite som en fortsättning på den förra plattan och vad kan gå fel då?

Det är ett magiskt gitarriff, en skön refräng, det är lysande sång och det gungar som fan! Vad mer behöver man liksom? Dessutom så växer låten desto mer man lyssnar på den.

Så här ser låtlistan ut för Second Coming:

 1. My fear & my faith
 2. Because of us
 3. It burns
 4. Walk me through the fire
 5. New life begins
 6. The final war
 7. Breathtaking
 8. Rock’s still rolling
 9. Die together
 10. The best thing I never had
 11. Outrun you

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

DeVicious skickar ut debutplattan Never say never

Nästa inlägg

Taste håller dig kvar på 1980-talet

Senaste om Nordic Union