Nostalgikänslorna kickar in med Indochine

Oh, nostalgi!

För visst kommer ni ihåg Indochine?

Nu är det franska bandet tillbaka med en ny singel och eftersom de snart firar 40 år blir det även en samlingsplatta och en fransk stadiumturné 2021.

4/5

Artist:
INDOCHINE
Albumtitel:
NOS CÉLÉBRATIONS (SINGEL)
År:
2020
Genre:
NEW WAVE, SYNTHPOP
Skivbolag:
SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Det franska new wave/synthpop/poprock-bandet Indochine bildades i Paris 1981 och de var väldigt populära under 1980-talet då de skickade ut låtar som L’Aventurier, Canary bay och inte minst Kao bang som var en stor favorit här hemma.

De har fortsatt att släppa sin musik hela tiden, men på något sätt föll de lite i glömska. Visst, Kao bang spelas fortfarande flitigt här hemma, men så mycket mer än så har det inte varit. Det är ju rätt bedrövligt med tanke på att Indochine tillhör de bäst säljande franska banden någonsin.

 • L’Aventurier (1982)
 • Le péril Jaune (1983)
 • 3 (1985)
 • 7000 danses (1987)
 • Le baiser (1990)
 • Un jour dans notre vie (1993)
 • Wax (1996)
 • Dancetaria (1999)
 • Paradize (2002)
 • Alice & June (2005)
 • La République des Meteors (2009)
 • Black city parade (2013)
 • 13 (2017)

Nu är det dags att ändra på det och låta Nos célébrations snurra på – och man får sig en rejäl nostalgitripp!

Det låter verkligen Indochine från förr – och herre jösses som man har saknat det! Det är new wave och synthpop med ett enormt skönt sound som får en att försöka sjunga med i franska (vilket givetvis blir helt galet …) Nu blir det till att gräva fram några gamla vinyler också så att man kan vara med och fira Indochines jubileum.

Singeln är första spåret ut från en Best of-samling i två volymer: Singles collection (2001-2021) som släpps den 28 augusti samt Singles collection (1981-2001) som släpps den 27 november 2020.

Sedan blir det en turné under 2021 där de 56 singlarna kommer att spelas, i sin helhet eller som en del av ett medley, under en två och en halv timme lång konsert.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

3 Comments

 1. Jag såg Indochine i Paris i november 2018. Sedan också i Lille i juni 2019. Herrejösses vad bra det var. Helt otroliga konserter. En lite kul detalj är att deras trummis numera är en svensk. Ludwig Dahlberg, från Göteborg ursprungligen. Var tidigare trummis i The International Noise Conspiracy.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hank von Hell och Guernica Mancini skapar magi

Nästa inlägg

Nu har Maple & Rye albumdebuterat

Senaste om Indochine