Ett nytt Frontiers-projekt: Dirty Shirley

Frontiers Music s.r.l. har för vana att bjuda på alla möjliga olika rockprojekt.

Nu är det dags för ett nytt.

Det är dags för Dirty Shirley – och det låter alldeles fantastiskt bra!

4/5

Artist:
DIRTY SHIRLEY
Album:
DIRTY SHIRLEY
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L

Dirty Shirley är ett nytt hårdrocksband som består av sångaren Dino Jelusick (Animal Drive, Trans-Siberian Orchestra), gitarristen George Lynch (The End Machine, KXM, Lynch Mob), trummisen Will Hunt (Evanescence) och basisten Trevor Roxx. Namnet, Dirty Shirley, kommer helt enkelt efter den första låten som Jelusick och Lynch skrev tillsammans.

Med tanke på Jelusick och Lynch så kan man ganska snabbt räkna ut att det handlar om hårdrock/metal och det är precis vad man får på Dirty Shirleys debutplatta – och man kan väl säga att Lynch hade sjukt fel som trodde att Jelusick var en italiensk popsångare från början …

 1. Here comes the king
 2. Dirty blues
 3. I disappear
 4. The dying
 5. Last man standing
 6. Siren song
 7. The voice of a soul
 8. Cold
 9. Escalator
 10. Higher
 11. Grand master

Har man hört Dino Jelusick dra en låt så vet man vad som väntar. Det väntar en jävla massa Ronnie James Dio-vibbar. Onekligen så är det den legendariske sångaren som Jelusick påminner mest om.

Det räcker liksom för att en annan ska bli nyfiken. Lägg sedan till gitarrlirande från Lynch och du kan räkna med ett du har en strålande platta här.

Dessutom är det en platta med ett brett spektrum. Det är hårdrock, det är rock ’n’ roll, det är blues, det är ballader och det är tyngre låtar. Då blir det inte heller tråkigt någon gång på plattan.

Lägg sedan till att Dirty Shirley inleder med ett makalöst spår direkt. Here comes the king är både tung och melodiös. Den är riktigt fet. Ja, det är ett så fett sound att man nästan tappar andan – och den som gillar Dio lär förmodligen digga detta som tusan!

Topp tre? Here comes the king, The voice of a soul och Siren song.

Dirty Shirleys debutplatta släpptes den 24 januari.

Dirty Shirley
Dino Jelusic (sång)
George Lynch (gitarr)
Trevor Roxx (bas)
Will Hunt (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En imponerande debutplatta av Passion

Nästa inlägg

Tony Carey mer personlig än någonsin