Det här är Corey motherfucking Taylor …

Slipknot-sångaren Corey Taylor släpper sitt första soloalbum – och då blir det en platta där han gör lite vad han känner för.

Det låter dessutom grymt bra!

4/5

Artist:
COREY TAYLOR
Albumtitel:
CMFT
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK, METAL
Skivbolag:
ROADRUNNER RECORDS

Till vardags finns Corey Taylor med i Slipknot och Stone Sour, men han har också arbetat tillsammans med band som Korn, Disturbed, Anthrax och Steel Panther.

En sak har han dock inte gjort tidigare och det är ett soloalbum, men nu är det dags.

Nu får han göra precis vad han vill och behöver inte ta hänsyn till andra viljor i något band. Nu är det Corey Taylor – och albumtiteln säger väl en hel del. CMFT står för Corey motherfucking Taylor …

 1. HWY 666
 2. Black eyes blue
 3. Samantha’s gone
 4. Meine lux
 5. Halfway down
 6. Silverfish
 7. Kansas
 8. Culture head
 9. Everybody dies on my birthday
 10. The Maria fire
 11. Home
 12. CMFT must be stopped
 13. European tour bus bathroom song

Years ago I almost died
Tried so hard to find my life
Anybody else would have given up by now
The pulse I had, my broken knives
Open wide, I realize
No one’s gonna take another miracle from me now

Corey Taylor på Kansas

Att placera in det här i en genre går inte. Taylor bryr sig inte ett smack om det där. Han har bara låtit allting flöda och låtit sig inspireras av vad han själv har lyssnat på genom alla år – och det känns lite som om den enda regeln Taylor har haft inför detta album är att allt är tillåtet.

Då blir det en platta som innehåller allt från rock- och metallåtar till alternativ rock- och punk-låtar. Det blir fasiken till och med lite countryvibbar i någon låt … Det är lite softare och det är lite tyngre. Det är skithäftigt att få höra!

Topp tre? Kansas, Samantha’s Gone och Black eyes blue … och den båltunga CMFT must be stopped där Tech N9ne och Kid Bookie finns med.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Klassiskt AC/DC är tillbaka med en fet låt!

Nästa inlägg

Nostalgifredag med Noice!