4/5
Artist:
Atlas
Album:
In pursuit of memory
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
AOR Heaven

Atlas tar ut svängarna på nya plattan

För ett år sedan släppte Atlas sin debut-EP.

Nu är det melodiösa rockbandet tillbaka med debutplattan In pursuit of memory

Brittiska Atlas bildades av keyboardisten James Thorley under den tidiga delen av 2017. Han ville ha ett band som höll sig till den melodiösa rock/AOR-genren – och det är precis så det är. Fast det finns plats för att ta ut svängarna och även bjuda på lite hårdrock, metal och progressiv rock i låtarna.

På In pursuit of memory får vi tolv låtar.

 1. Samsara
 2. Bad habit
 3. Breathe me in
 4. Flesh and blood
 5. As time goes by
 6. In the frame
 7. Lock and key
 8. Seasons change
 9. Signal of hope
 10. Letting go
 11. Supernova
 12. Live and forget

Det är tolv låtar som både känns klassiska och moderna. Atlas, som redan har delat scen med band som VEGA och Midnite City, influeras av såväl klassiska band som Toto och Journey som nyare band som Work Of Art och W.E.T.

Då får man också både lite lättlyssnad rock och lite mer progressiv rock. Det är inte så att det spretar utan Atlas knyter ihop det på ett bra sätt och vi får allt från härliga gitarriff till snygga keyboardslingor. Allt paketeras sedan runt Craig Wells sånginsatser – och det kan man knappast klaga på.

Bästa spåren? Lock and key (med det sjuka sköna gitarrlirandet), Samsara (som är en melodiös rockpärla) och Breathe me in (som har en refräng som sätter sig som en fästing i knävecket). Somriga Flesh and blood bör också nämnas.

Atlas

Craig Wells (sång)

James Thorley (keyboard)

John Moss (gitarr)

Howie Little (gitarr)

Chris Redfearn (bas)

In pursuit of memory släpptes den 28 september.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

The Distractions - Sometimes I Drink
Föregående inlägg

22 minuter med högoktanig punkrock

Steve Perry - Traces
Nästa inlägg

Steve Perry är äntligen tillbaka med en ny platta!

Senaste om Atlas