Rock, blues, soul … The Striders är här!

Under ett år har The Striders jobbat med sin debutplatta.

Nu har den landat.

Vi får out of the blues.

4/5

Artist:
THE STRIDERS
Album:
OUT OF THE BLUES
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
THE STRIDERS

The Striders, som kommer från Jönköping, bildades sommaren 2016 och har sedan dess hunnit med att släppa en EP och turnera i såväl Sverige som Tyskland.

Nu är det dags för debutplattan Out of the blues för rockbandet som har den klassiska sättningen med bas, gitarr, trummor och sång. LP-versionen innehåller åtta spår, men den digitala versionen bjuder på två extraspår:

  1. Closer to the sun
  2. Whole lotta lovin’
  3. Bag full of bones
  4. Standing on top
  5. Dandelion
  6. Rock’n roll star
  7. Move on
  8. Supernatural
  9. Addicted
  10. Hell hound blues

The Striders har sina rötter i 1970-talets bluesrock och de har influenser från band som Led Zeppelin, The Rolling Stones och Rival Sons. Då får man rock, blues och soul i en skön blandning.

Det är en platta som inte är perfekt gjord, men när det handlar om bluesrock så vill man inte att det ska vara det heller. Det ska vara lite småskitigt.

Det kan dock känns lite tunt på sina ställen, men kan man se förbi det så är The Striders onekligen att väldigt spännande band. Man fastnar i det här efter några lyssningar och när The Striders både levererar fart och känsla i sina låtar så går det inte att värja sig mot dem.

The Striders ger oss sköna gitarriff, bra refränger och inte minst ett jäkla drag. Det är dock en lugnare låt som bjuder på den första käftsmällen. Det är den känslosamma Dandelion. En akustiskt gitarr och Victor Gustafssons röst får styra det här och det räcker långt.

Fast The Striders är egentligen mer ös. Och då är det Supernatural som man fastnar för. Det är rock. Det är blues. Det är soul. Det är The Striders på sin allra bästa sida. Här kan man nog även höra en del Greta Van Fleet som å sin sida låter som ett modernt Led Zeppelin.

Andra toppar på albumet är inledningsspåret Closer to the sun, Move on, Whole lota lovin’ och inte minst Standing on top. Den sistnämnda börjar soft för att ta fart och sedan känns det nästan som om allting brister ut i en fet explosion.

The Striders
Victor Gustafsson (sång)
Mattias Gudasic (gitarr)
Adrian Johnsson (bas)
Sebastian Varas (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här kommer en blodig överraskning i punkväg ...

Nästa inlägg

En feelgood-låt från Alexander Woods