Premiär! Paulo Mendonca släpper ny musikvideo!

Den 11 oktober släpper Paulo Mendonca sitt nya album Mindcontrol.

Fram tills dess kan man alltid dra i gång Going up – och Rockfarbror kan stolt presentera musikvideon till den singeln i dag.

4/5

Artist:
PAULO MENDONCA
Album:
GOING UP (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
MENDO MUSIC

Paulo Mendonca släppte sitt debutalbum Respect my aim 1991 och de 10 000 exemplar som plattan trycktes upp i såldes slut direkt. Vägen till succé var liksom utstakad och några år senare spelade han inför fullsatta arenor tillsammans med Tina Turner och Peter Gabriel.

Men några år senare, efter ytterligare albumsläpp, hände något. Det var skivbolagsbyten och förändringar i musikbranschen som gjorde att allt rasade. Plötsligt stod Mendonca utan något skivbolag. Det kom några jobbiga år, men vändningen kom. Mendonca flyttade till London och bildade ett ett förlag. Han började skriva och producera låtar till andra artister – bland dem finns Jessie J, Miley Cyrus, Craig David och Jeff Scott Soto. Mendonca ville dock tillbaka upp på scenen. 2013 gjorde han också comeback med albumet Does anybody wanna funk?

Paulo Mendonca är tillbaka med en ny musikvideo och snart är det även dags för en ny platta. Foto: Mårten Levin

Så här säger Paulo Mendonca i ett pressutskick:

Resan från plattan Does anybody wanna funk? till där jag är nu har varit min viktigaste resa. Jag tar ingenting för givet längre, så som jag gjorde på 90-talet. Jag är otroligt tacksam för att jag har fått vara med och skapa tidlös musik, och för att jag får fortsätta att skapa ny musik.

Nu är Mendonca aktuell med en ny platta, Mindcontrol, och det är från den som hans senaste singel Going up är hämtad – och nu är det alltså dags för videopremiär för den. Videon är regisserad av Mårten Levin.

Och det här är en låt som fastnar snabbt. Det är lika funkigt, souligt och rockigt som allt annat är som Mendonca har gjort. Kanske att det här till och med är lite rockigare med tanke på det där gitarrlirandet i låten … när man sedan även får en refräng som man vill sjunga med i så är det här en låt som det pekar uppåt för.
Ja, det här är en låt som trillar in på listan över det absolut bästa som han har gjort.

Albumet Mindcontrol släpps den 11 oktober.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Stonebreakers vill ge mer rock 'n' roll till folket!

Nästa inlägg

Mörkt, avskalat och stundtals strålande, Nick Cave!

Senaste om Paulo Mendonca