Svenska Musiklandslaget - Sprit & Kristaller
4/5
Artist:
Svenska Musiklandslaget
Album:
Sprit & kristaller (EP)
År:
2018
Genre:
Punk
Bolag:
Svenska Musiklandslaget

Sylvassa låtar från Svenska Musiklandslaget

NANTING skickade ut några riktigt sköna singlar.

Nu har det gänget blivit Svenska Musiklandslaget och vi får en lika skön debut-EP i Sprit & kristaller.

När NANTING skickade ut sina singlar singlar fick vi en fartfylld hipsterpunk med ett jäkla gung. Det får vi givetvis även när Oscar Björk, Robin Mossberg och Fredric Johansson blir Svenska Musiklandslaget.

På debut-EP:n finns de tre singlarna Vi suger åndå, Är det bara jag och Min snabbaste vän givetvis med.

Det är tre sylvassa låtar.

Det är punklåtar med popmelodier.

Det är ett modernt Noice. Det är ett Jumper som har fått frispel. Lite så låter det när Svenska Musiklandslaget kör på.

Så här skriver bandet i ett pressutskick:

Här är ytterligare en EP som snart försvinner bort i bruset. Tänk va. Vad bra du har det som kan sitta och läsa releasenotiser medan folk andas saltvatten i medelhavet DIN JÄVEL! Ut och gör nåt vettigt, ditt svin. Ingen bryr sig om dig och du bryr dig inte om nån annan heller. Vem tror du håller din hand? Vem tror du har din rygg? Ingen vill se dina tårar, ingen bryr sig på riktigt. Du mår skit och jag mår skit.

EP:n kickar i gång med den enda nya låten: I kväll ska vi göra nåt bra. Den går i samma spår som de tidigare singlarna och då kan man räkna med att det låter bra. Den här låten är dock inte fullt så poppig som de tidigare låtarna. Det är lite skitigare punk.

Vi suger ändå tar vid som andraspår. Och det tar väl i runda slängar fem sekunder innan man sitter och flinar. Det här är NANT … förlåt, Svenska Musiklandslaget. Det är så att det börjar spritta i benen!

Min spegelbild

Min bästa vän

Glöden kommer aldrig igen vi måste ligga på

Alla vill ju va nåt bra

Å ja vill bara vara oslagbar

Men vi suger ändå

Min snabbaste vän är nästa spår och det är samma visa där. Det är snabb trallpunk. Det är hipsterpunk från Stockholm.

EP:n rundas sedan av med Är det bara jag som även det är en jäkligt bra låt som man har hört förr. För den som har missat den så är det bara till att vrida upp volymen, bjuda in grannen och sjunga med till det här.

Bästa spåret? Alla är bra, men den nya lite mer skitiga I kväll ska vi göra nåt bra växer för varje lyssning …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Suede gör sin bästa platta sedan nystarten

Nästa inlägg

The Story So Far bjuder på ett softare sound

Senaste om Svenska Musiklandslaget