Hank Erix - Nothing But Trouble
4/5
Artist:
Hank Erix
Album:
Nothing but trouble
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Livewire, Cargo Records UK

Houstons Hank Erix släpper sin solodebut

Till vardags är Hank Erix sångare i Houston.

Nu testar han att – för första gången – släppa en soloskiva.

Vi får Nothing but trouble.

När man fick höra att Hank Erix skulle släppa en soloplatta blev man minst sagt nyfiken. AOR-bandet Houston har släppt ett gäng med riktigt bra plattor så då undrar man ju givetvis vad sångaren kan göra på egen hand?

Svaret blir ganska mycket …

  1. Turn to darkness
  2. Last chance to love
  3. Fortune hunter
  4. Way to go
  5. Shadowdance
  6. Affair of the hear
  7. Electricity
  8. Freak
  9. Giving up on love
  10. For the restless & the young

Det är låtar som Hank Erix har låtit ligga och växa till sig och som kanske inte riktigt fungerar för Houston. När han nu testar på att vara soloartist så lämnar han till vissa delar Houston-spåret. Det blir lite ”tyngre” melodiös rock än när han har Houston-kostymen på sig.

Man var dock inte jätteimponerad av förstasingeln. Fortune hunter är absolut ingen dålig låt, men den når inte upp till höjderna när Houston är som bäst …

Fast det visar sig snart att Hank Erix har mycket mer att komma med – och han har tagit hjälp av en del vassa musiker: Daniel Johansson, Micke Jansson, Soufian Ma’Aoui, Mats Ericsson, Linnea Vikström, Alexander Hagman, Sam Söderlind, Michael Palace och Victor Lundberg.

Då får plattans inledningsspår Turn to darkness får presentera Hank Erix som soloartist. Det är en riktigt skön melodiös rocklåt och man har redan glömt bort att förstasingeln inte riktigt gick hem … för det gör det här!

Last chance to love tar vid och nu blir det mer AOR över den. Då är det ganska soft och vi får en 1980-talskänsla över det hela.

Även Way to go är en riktigt bra AOR-stänkare och den tillhör de absoluta favoriterna på plattan. Fast om man bara får välja ett enda spår så är valet trots allt hyfsat enkelt. Det blir duetten Affair of the heart som Hank Erix gör tillsammans med Linnea Vikström. När refrängen exploderar så sitter man bara och småflinar.

Utmanaren till Affair of the heart är sistaspåret. For the restless & the young är en akustisk låt som låter ruskigt bra. Ibland kommer man långt med en akustisk gitarr om man ligger inne med den pipan som Hank Erix har.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Black Ink River - Headstrong
Föregående inlägg

Skön vintagerock när Black Ink River släpper debuten

The Distractions - Sometimes I Drink
Nästa inlägg

22 minuter med högoktanig punkrock