5/5
Artist:
Ebba Grön
Album:
Kärlek och uppror
År:
1981
Genre:
Punk
Bolag:
Mistlur

Ebba Grön – Sveriges bästa punkrockband!

Ebba Grön … Behövs det någon mer beskrivning? Om några av de yngre och äldre Rockfarbrorläsarna inte vet vilka Ebba är så ska det förklaras.

Ebba Grön är det bästa punkrockbandet som Sverige har haft och troligen kommer att få någonsin. Deras låtar fortsätter att sporra de svenska ungdomarna till att börja spela musik.

Pimme, Fjodor och Gurra erövrade Sverige i slutet på 1970-talet och i början av 1980-talet med sin melodiösa punkrock som fortfarande står sig. Det finns nog inte många personer som inte har vrålat till 800 grader ute på nån tillställning.

Ebba gjorde fyra skivor:

  • Were only in it for the drugs
  • Kärlek och uppror
  • Ebba Grön
  • Live 82-83

Alla tre studioskivorna innehåller det mesta av det bästa … och det är plattor som borde finnas i varje familjs hem.

Mitt val till 80-talsveckan är skivan Kärlek och uppror. Jag kunde likaväl ha tagit någon utav de andra men man måste välja någon. Skivan kryllar av hits …

Mamma pappa barn, Alla visa män, Mental istid, Till Havs, Turist i tillvaron, Slicka uppåt sparka nedåt, Hat o blod och så naturligtvis hiten of hits 800 grader.

Vi fryser ihjäl, det är så kallt

Stackars barn

Men snart blir det varmt

Ja, vi fryser ihjäl, det är så kallt

Stackars barn

Men snart blir det varmt

 

Åttahundra grader

Du kan lita på mig, du kan lita på mig

Åttahundra grader

Du kan lita på mig, du kan lita på mig

 

 

 

 

Musikalisk allätare med förkärlek till irländsk folkpunkrock, punk, ska och oi! Fem album som har påverkat själen … det är en omöjlighet! Det får bli lite mer: Sex Pistols – Never mind the bollocks, The Clash – London Calling, Ebba Grön – We’re only in it for the drugs, Madness -Complete Madness, Cockney Rejects – Greatest hits vol. 1-3, allt med Dropkick Murphys och Cock Sparrer.

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ännu en klassiker från The Clash

Nästa inlägg

Helt enkelt makalöst bra av U2