Ensamheten summerar sina singelsläpp

Ensamheten skickade ut singeln Jag hör ditt hjärta för ett par veckor sedan.

Med den summerade de en härlig singelsläppserie som de har haft under ett års tid.

4/5

Artist:
ENSAMHETEN
Albumtitel:
SINGELSERIEN 2019-2020
År:
2020
Genre:
ROCK, POPROCK
Skivbolag:
VAGNA MUSIC

Det var under 2018 som Ensamheten skickade ut sin debutplatta Ge mig allt på en gång. Efter det har det svenska rock/poprock-bandet med Stefan Langendorf i spetsen valt att släppa singlar och under 2019-2020 har det blivit åtta singelsläpp och de låtarna kan man säga utgör Ensamhetens andra platta.

  1. Snälla lämna mig
  2. Andas dig
  3. Sista veckan i augusti
  4. Ångernattsvals
  5. Saker jag ångrar
  6. Jag börjar vänja mig
  7. I kaoset är jag hel
  8. Jag hör ditt hjärta

Och när man lägger ihop detta till en platta så blir det riktigt bra och det blir allt från lugnare till lite snabbare låtar.

Snälla lämna mig är en pianobaserad ballad, där det även finns plats för munspel, som handlar om kärleken mellan två personer, om tiden innan ett uppbrott då allt fortfarande kanske är bra, men man känner ändå att det inte fungerar. Ensamheten bjuder på en jäkla känsla i det här och Langendorfs lite opolerade röst gör sig grymt bra i den här duetten.

Här finns den snabbare poprocklåten Andas dig och här finns sommarlåten Sista veckan i augusti. Det är ett gott driv i den låten och det låter inte alls olikt Lars Winnerbäck på plattan Singel.

Saker jag ångrar är en annan höjdare och här fastnar man snabbt in texten. Att det sedan är ett skönt gitarrsound skadar ju inte heller.

Ja, det finns saker jag ångrar
Men du är inte en av dem
Du är mitt kvitto på livet
På vad jag åstadkom

Ensamheten

Den senaste singeln är Jag hör ditt hjärta och den tillhör de absolut bästa låtarna i den här singelserien. Langendorfs röst fungerar så jäkla bra till det här poprockiga soundet.

Redan nu har Ensamheten mer material att skicka ut. Ja, det är till och med som så att platta nummer tre redan är färdigskriven …

Ensamheten
Stefan Langendorf
(sång, gitarr)
Henrik Lindgren (gitarr)
Linda Falkenlöv (klaviatur)
Lacki Tselepis (bas)
Joakim Borén (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mästerlig ny skiva av melankolins förbisedda hjälte

Nästa inlägg

Som väntat låter det kalasbra med Charmless i

Senaste om Ensamheten