Steve Overlands grymma sidoprojekt

Till vardags är sångaren Steve Overland frontman i FM. Han har också sidoprojektet Overland – som förmodligen är ännu bättre …

4/5

Artist:
OVERLAND
Albumtitel:
CONTAGIOUS
År:
2016
Genre:
AOR, ROCK
Skivbolag:
EXCAPE MUSIC LTD.

FM har precis släppt en nyinspelning av den klassiska plattan Indiscreet. Det stoppar inte Steve Overland från att släppa ett nytt album med Overland. Vi får Contagious som är uppföljaren till Epic (2014).

 1. Doctor my heart
 2. Easy on me
 3. Edge of the universe
 4. Every lonely night
 5. Wildest dreams
 6. Intoxicated
 7. Define our love
 8. Pocketful of dreams
 9. Making miracles
 10. Back where I belong
 11. Unforgiving world
 12. Shame on you

Overland ger oss bluesorienterad AOR/melodiös rock. Det låter riktigt bra och Steve Overlands sång skulle lyfta vilket band som helst känns det som.

Du behöver bara höra de första spåren på plattan för att vara fast. Doctor my heart, Easy on me och Edge of the universe är alla lysande.

Bästa spåret? Ja, det var en jäkla fråga att ställa. Det finns inte ett enda svagt spår på plattan som är så bra att den tillhör årets tio bästa melodiösa rockalbum utan minsta tvekan. Måste man välja så har Every lonely night blivit en favorit precis som Intoxicated och Wildest dreams.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tio låtar - varenda en är bra

Nästa inlägg

AC/DC, fyra bugg & en Coca cola ...

Senaste om Overland