Nomy - Where Did You Sleep Last Night
5/5
Artist:
Nomy
Album:
Where did you sleep last night (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Patrick Marquardt

En amerikansk folksång i Nomy-tappning …

Efter en sommar utan ny Nomy-musik är han nu tillbaka.

Då får vi en traditionell amerikansk folksång i Nomy-tappning … gissa om det låter bra!

Om jag inte har missat något så var Nomys, fram tills nu, senaste singel Run! och det är en kalaslåt som både är tung och melodiös.

Men han har tidigare varierat sig en hel del i sin musik. Det har varit allt från tunga låtar till ballader och vi har fått allt från rock med popinfluenser till metal.

Nu testar Nomy på en ny grej igen … i Where did you sleep last night får en låt med en del countryinfluenser!

Det är väl självklart (?) att det inte blir en ren countrylåt, men stundtals finns de vibbarna i låten som annars är en ganska soft och samtidigt tung rock/metal-låt.

Little girl, little girl, don’t lie to me

tell me where did you sleep last night

In the pines, in the pines

where the sun won’t shine

I’d shiver the whole night through

Nomy (Patrick Marquardt) testar på att göra en cover och då väljer han att gräva fram Where did you sleep last night som även går under namnen In the pines och Black girl. Det är en gammal amerikansk folksång som man i alla fall har kunnat härleda så långt bakåt i tiden som till 1870-talet.

De som såg till att låten blev riktigt stor under 1990-talet var Nirvana som körde den som en akustisk version på albumet MTV unplugged in New York.

Nomys version kommer faktiskt inte alls långt efter den klassikern. Nomy-versionen börjar soft där det är sången som helt och hållet är i fokus sedan smyger det i gång lite försiktigt och vi får både piano och stråkar … sedan kickar det i gång med ett fett gitarrsolo och när Nomy sedan tar i med sången så kan man konstatera att det återigen är en klasslåt som placeras in på Nomys fantastiska låtlista.

Nomy har också lagt ut en video till Society falls på sin Youtubekanal. Den vill du inte heller missa …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En melodiös rockpärla från Creye

John Hiatt - The Eclipse Sessions
Nästa inlägg

The eclipse sessions - ett av Hiatts bästa album

Senaste om Nomy