Ronnie Atkins briljerar som soloartist

/

Egentligen har inte Ronnie Atkins haft några planer att göra en soloplatta.

Men på grund av hans hälsotillstånd ändrade han sig – och nu får vi One shot av Pretty Maids-sångaren.

4/5

Artist:
RONNIE ATKINS
Albumtitel:
ONE SHOT
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Ronnie Atkins diagnostiserades med lungcancer förra året och han genomgick sedan behandling för det – och allt såg ut att gå bra, men cancern kom tillbaka och Atkins diagnostiserades med cancer stadium IV.

Det var givetvis ett jättejobbigt besked, men för Atkins fanns det två val. Han kunde sätta sig ned, acceptera det och tycka synd om sig själv eller så kunde han rycka upp sig, sätta upp nya mål, försöka uppfylla sina drömmar och fortsätta att leva.

Atkins valde det senare – och nu får vi soloplattan One shot.

If I was gonna carry out the idea of a solo album, it had to be now since I don’t necessarily have all the time in the world. I had all these ideas recorded on my iPhone that I felt were too good to never see the light of day and I was writing a lot at the time to help ease my frustrations.

Ronnie Atkins
 1. Real
 2. Scorpio
 3. One shot
 4. Subjugated
 5. Frequency of love
 6. Before the rise of an empire
 7. Miles away
 8. Picture yourself
 9. I prophesize
 10. One by one
 11. When dreams are not enough

Ronnie Atkins tog hjälp av producenten, och kompisen från Pretty Maids, Chris Laney för att hjälpa till med soloplattan och den hjälpen har varit ovärderlig: ”I wouldn’t have been able to carry out this project without the enthusiasm of Chris, who has been my constant partner in this project from day one.”

Dessutom finns det en massa vassa musiker, förutom Laney, med på albumet: Allan Sørensen, Morten Sandager, Pontus Egberg, Anders Ringman, Pontus Norgren, Kee Marcello, Oliver Hartmann, John Berg, Linnea Vikström Egg och Björn Strid.

När Atkins började göra albumet visste han inte riktigt i vilken riktting det skulle gå. En bra låt är ju en bra låt och då spelar det ingen roll om det handlar om AOR eller metal. Atkins valde dock att göra det på det sätt som han vet om att hans fans, sedan 40 år tillbaka i tiden, gillar det – och det är melodisk rock med en tyngre twist.

Det blir inte heller några låtar som sex, droger och rock ’n’ roll. I den situation som Atkins befinner sig i blev det i stället en mer personlig, och stundtals även en melankolisk, känsla.

Men gissa om det låter bra!

Visst, det är lite jobbigt att lyssna på albumet med tanke på Atkins situation, men ta mig tusan vilka låtar han ger oss!

Det är verkligen underbara melodiösa hårdrockslåtar som Atkins och hans vänner ger oss – och det låter så jävla bra när det blir en lite tyngre twist i låtarna.

Topp tre? Subjugated, One shot och Real … och Miles away, Picture yourself och Scorpio. Ah, det är verkligen ett höjdaralbum.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En grym punkplatta av DeeCRACKS

Nästa inlägg

Ny härlig singel från The Rhymes

Senaste om Pretty Maids