En grym punkplatta av DeeCRACKS

DeeCRACKS släppte albumet Sonic delusion 2018.

Nu är de tillbaka med en ny platta – och Serious issues är en missa inte-platta för den som gillar punk!

5/5

Artist:
DEECRACKS
Albumtitel:
SERIOUS ISSUES
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
PIRATES PRESS RECORDS

För DeeCRACKS, som från början hette The Cretins innan de tvingades byta namn, började allting med deras kärlek till punkrock och de började som ett Ramones-coverband. Sedan har det utvecklats till något helt annat – och under de här snart 20 åren som bandet har funnits har de skämt bort oss med vassa album.

Och det där med att de gillar Ramones kan man väl säga att det hörs i det österrikiska punkbandets låtar …

 1. Desert storm surf
 2. The samurai challenge
 3. Get out of my head
 4. A reason
 5. We can’t help it
 6. The window
 7. Don’t throw it away
 8. Kill or cure
 9. The ambien shake
 10. Not today
 11. Wait on
 12. Lost in the middle
 13. Inside of you
 14. A night like this
 15. Another day
 16. Don’t turn your heart off

Oj, vilka låtar vi får här! Det är låtar där DeeCRACKS ser till att inte spränga treminutersvallen … det är låtar som är mellan 37 sekunder och två minuter och 59 sekunder långa.

Det är punkrock med ett jävla gung. Det är snabb – även om det kanske inte är lika snabbt som det brukar vara – punkrock med catchiga melodier och sjunga med-refränger. Det finns både energi och melodier här och Serious issues är helt enkelt fullmatad med låtar som fastnar direkt. Man stör sig inte ens av att det faktiskt finns två instrumentala låtar, Desert storm surf och The ambien shake, här …

Topp tre? Alltså, men fastnar mest hela tiden här, men den catchiga och mindre glada kärlekslåten Don’t throw it away är smått magisk … eller smått? Den är magisk! Det svänger utav bara helsike!

Get out of my head är kanske inte den snabbaste låten på albumet, men det svänger som tusan återigen. A reason är lite snabbare, men DeeCRACKS ser till att det svänger lika mycket. Don’t turn your heart off är även det en höjdare.

Vilken platta det är! Serious issues är ett av årets bästa punksläpp!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny singel med Höglind – gör soulpop på svenska

Nästa inlägg

Ronnie Atkins briljerar som soloartist