4/5
Artist:
S.O.R.M
Album:
Hellraiser (EP)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Bad Language Records

S.O.R.M ger oss tung och rå rock ’n’ roll

Powertrion S.O.R.M har släppt sin debut-EP.

Vi får en riktigt skön fyraspårsplatta med fet rock ’n’ roll.

Vi får Hellrasiser.

S.O.R.M bildades i april 2017. Tanken var egentligen att S.O.R.M bara skulle vara ett kort projekt – en spelning – men responsen från arrangörer och publik var solklar: De ville ha mer.

Och Lidköpingsbandet som består av Micke Holm (sång, gitarr), Tryggve Gustavsson (bas) och Robin Wernebratt (trummor) lyssnade. Så S.O.R.M fortsatte och de drog runt i delar av Sverige och gjorde sina spelningar.

Ungefär ett år efter bildandet skickar det ut debut-EP:n Hellrasier – och med en sådan titel förväntar man sig något ganska tungt.

Och det får vi. Det är rock ’n’ roll som är tung, rå och naken. S.O.R.M, som bland annat har W.A.S.P. och Corroded som influenser, överproducerar ingenting utan ser till att vi får något som känns äkta.

På Hellraiser får vi fyra spår:

  1. Gypsy queen
  2. Hellrasiser
  3. Brick by brick
  4. In control

Det är klassisk hårdrock, det old school-hårdrock där man även får lite blues och grunge. Det känns onekligen väldigt fräscht.

Det är också fyra låtar som alla håller samma höga klass. Det är dock väldigt lätt att man råkar drar i gång titelspåret några extra gånger. Den är blixterfet! Den har allt. Det är underbart gitarrlirande, det är ett jäkla gung i både bas- och trumlirande. Lägg till att Micke Holm gör det kalasbra på sången … S.O.R.M briljerar helt enkelt. Fast det gör de i och för sig rakt igenom hela EP:n …

Trots att S.O.R.M är ett ganska nytt band har de hunnit spela ihop med band som Corroded, Lillasyster, Sparzanza och Dead By April. Redan i morgon lördag är det dags för en ny spelning. Då tillsammans med Mustasch på O’Learys i Lidköping.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Inte ett enda svagt spår av Blossoms

Nästa inlägg

En riktigt skön platta av Godsmack