Fortune - II

Det tog sin tid, men nu är Fortune tillbaka!

Fortunes självbetitlade platta från 1985 räknas av många som ett av de bästa AOR-albumen som någonsin har gjorts.

Det dröjde dock till uppföljaren skulle komma …

Men nu är den här!

5/5

Artist:
FORTUNE
Album:
II
År:
2019
Genre:
AOR, ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Fortune drogs i gång av bröderna Richard och Mick Fortune som kom från en musikerfamilj. De började båda spela musik tidigt och 1978 släppte de sitt första album.

Bandet fock senare en ny line-up och när de släppte plattan 1985 fick det ett varmt mottagande speciellt i Europa och Japan. Allt skulle dock krascha. Kort efter att albumet var släppt gick skivbolag Camel Records i konkurs.

Musiken från Fortune tystnade.

2006 var de dock tillbaka som en trio och det var först tio år senare som det blev en riktig återförening av bandet och nu är det alltså dags för en ny platta.

  1. Don’t say you love me
  2. Shelter of the night
  3. Freedom road
  4. A little drop of poison (For Amy W.)
  5. What a fool I’ve been
  6. Overload
  7. Heart of stone
  8. The night
  9. New Orleans
  10. All the right moves

Herre jösses vilka låtar vi får! Det är klassisk AOR. Det är AOR som det doftar 1980-tal över – och alla som gillar Journey, Survivor, Foreigner och Asia borde kasta sig över det här så fort som möjligt.

Det har absolut inte varit värt att vänta på den här plattan sedan 1985. Den här plattan ville man redan ha haft för längesedan. Dock kunde förmodligen inte Fortune ha gett oss något bättre. Det är klass rakt igenom. Gitarriffen, keyboardslingorna, sången, rytmsektionen … allt är klass!

Topp tre? Jomentjena! Det är sjukt svårt att välja ut tre spår, men det får bli Don’t say you love me, Freedom road och What a fool I’ve been – och All the right moves.

II släpptes den 26 april av Frontiers Music s.r.l.

Fortune
Mick Fortune (trummor)
Richard Fortune (gitarr)
Larry Greene (sång)
Ricky Rat (bas)
Mark Nilan (keyboards)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Hardline - Life
Föregående inlägg

Hardline levererar som vanligt med Life

Alan Parsons - The Secret
Nästa inlägg

15 år senare släpper Alan Parsons The secret