4/5
Artist:
Native Martian
Album:
The getaway (Singel)
År:
2016
Genre:
Indie
Bolag:
Ocean Music Productions

Indiepop med en jäkla känsla

Det är soft.

Det är vemodigt.

Det är Native Martian.

Native Martian har precis släppt singeln The getaway och soundet vi får passar alldeles utmärkt in nu när mörkret börjar lägga sig över Sverige. Det påminner en aning om Deportees, men ändå inte.

Det är indiepop med en jäkla känsla och man ska ha klart för sig att Native Martian håller hög klass och kan spelas när tusan som helst.

Mannen bakom Native Martian är Calle Rydberg, Jönköping. Han har tidigare släppt en del plattor med Lunar Springs, men nu var det dags för något annat.

Så här säger Rydberg själv om låten, där Jon Solheim spelar trummor:

Det är en solig men samtidigt vemodig låt som handlar om att lämna sommaren och låta paradiset dö. Men också att sluta föra en kamp och acceptera förgängligheten. Låta saker dö så annat kan födas.

Och The getaway låter ruskigt bra. Låten sätter sig direkt och sedan blir den bara bättre och bättre. Det är en sådan där låt som man sätter på repeat och bara lyssnar och lyssnar.

Let’s getaway from the summer

Let’s go destroy paradise

Let’s just blow it all

And getaway while you can

And you will smile

Nu vill man bara ha mer.

När tusan kommer nästa singel?

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Chron Gen är tillbaka efter 14 år

Nästa inlägg

Oj, vilken skön platta, Chasing Seven!