Jetty Bones tar ut svängarna på debuten

Har kom det en trevlig överraskning.

Det är Jetty Bones som släpper sin härliga debutplatta: Push back.

4/5

Artist:
JETTY BONES
Albumtitel:
PUSH BACK
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, INDIE, POP
Skivbolag:
RISE RECORDS

Sångerskan och multiinstrumentalisten Jetty Bones (Kelc Galluzzo) ger oss ett album som rör sig över många olika genrer. Här finns indie, alternative och pop. Ja, det finns till och med country i någon låt.

 1. Waking up crying
 2. Nothing
 3. That’s all
 4. Everything
 5. Taking up space
 6. Ravine
 7. Waking up exhausted
 8. Bad time
 9. Dolly
 10. Bad trick
 11. Bug life

I grund och botten handlar det väl om pop/indipop och därefter tar Jetty Bones ut sina svängar och när hon rör sig så brett så är det en spännande platta. Man vet liksom inte vad som kommer att hända från låt till låt.

Singeln That’s all är mer amerikansk radiopop.

That’s all is about pushing to find healthy means of communications for a relationship that you’re truly invested in bettering. How far can we go before that process turns into a conflict instead of a conversation? Whether it’s a romantic relationship, a platonic one, or even one that exists within yourself – sometimes we all struggle to find that line. If it’s external, is your push pulling someone else from their comfort zone? If you’re at conflict with yourself, how can you really pick a side?

Jetty Bones

Det är dock när Jetty Bones håller sig till indiepop som man fastnar mest för henne. Hon gör det på inledningsspåret Waking up crying och Nothing där den sistnämnda är ruggigt skön. I den blir det en lite mer elektronisk känsla och refrängen fastnar omgående.

Även Taking up space – som LA Times utsåg en till förra årets 50 bästa låtar – är en skön sak. Inte minst är gitarrsoundet skönt överraskande.

Och Jetty Bones är inte klar med det. Plötsligt vrider hon till det och ger oss en avskalad och melankolisk låt i Ravine. Det såg man inte alls komma … och plötsligt växer hela albumet lite till.

Betty Jones imponerar verkligen – och då blir det fortsatt en melankolisk känsla i Waking up exhausted. När man tror att vi har fått höra alla variationer av henne så blir man snart rättad. Dolly är helt enkelt country/bluegrass! Var kom det ifrån liksom?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Rysk Roulette gör entré i svensk musik

Nästa inlägg

MÄBE bjuder på en sexa gin och lite högre gitarr