4/5
Artist:
By The Bluebird
Album:
By The Bluebird
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Rootsy Music

Tidlös musik från By The Bluebird

Hur gör man för att få till en finfin svensk americanaplatta?

Man gör som By The Bluebird … och åker till Woodstock för att få den rätta känslan.

By The Bluebird (Gustav Leeb-Lundberg) har gjort en riktigt snygg americanaplatta. Vid en första lyssning kunde man inte drömma om att detta kommer från Sverige – om man då inte har stenkoll på By The Bluebird.

Plattan By The Bluebird har alla ingredienser som man vill ha från ett klassiskt americanaalbum. Det är soft, det är eftertänksamt och det är sköna akustiska gitarrer. Fast av By The Blubird får vi lite mer. Han kastar även in orgel, trumpet och dragspel i låtarna.

När han gjorde plattan tog Leeb-Lundberg hjälp av bröderna bröderna Simone och James Felice (The Felice Brothers). Då är det inte så konstigt att det blir bra …

Vi får tio låtar.

  1. Moving on
  2. Lion to tame
  3. Skipping school feeling
  4. Can’t get it done
  5. Fire ants
  6. Missing rose
  7. One way flight
  8. Someone’s drowning
  9. While the water is running
  10. Remembering Hanna

 

Det här är tidlös musik. Det är musik som bara växer och växer. Ta bara en låt som Lion to tame. Den är melankolisk, lugn, sparsmakad och har en skön akustisk gitarr. Grymt bra!

Ju mer man lyssnar på plattan desto bättre blir By The Bluebird som visar att svenskt och amerikanskt absolut går att packa ihop till något bra. Det är helt enkelt genuint.

Det här är en platta som man verkligen behöver lyssna på. Gör du det så har du ett kalasalbum att se fram emot.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Festen fortsätter, The Menzingers!

Nästa inlägg

Man vill bara ha mer av Fate's Right Band