Nytt med Khymera och det är lika bra som vanligt

Det är dags för den första plattan på fyra-fem år.

Men nu är Khymera tillbaka med ny musik.

Vi får albumet Master of illusions

4/5

Artist:
KHYMERA
Album:
MASTER OF ILLUSIONS
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Khymera bildades under 2003 när den italienske musikern och producenten Daniele Liverani och Kansas-sångaren Steve Walsh bestämde sig för att göra någonting tillsammans.

Men det blev kanske lite mer på allvar och det blev mer till något som skulle få en fortsättning när Dennis Ward (Magnum, Pink Cream 69) klev in och ersatte Walsh. Ward har varit med i Khymera sedan deras andra platta, A new primise.

 • Khymera (2003)
 • A new promise (2005)
 • The greatest wonder (2008)
 • The grand design (2015)
 • Master of illusions (2020)

Khymera är ett pålitligt gäng. När de släpper nytt så vet man att det kommer att vara bra. Det har ju varit så sedan starten.

 1. Walk away
 2. The first time
 3. Master of illusions
 4. The sun goes down
 5. Paradise
 6. The rhythm of my life
 7. Follow the sun
 8. Father to son
 9. After all this time
 10. Victim of your love
 11. Just let it happen

Men Master of illusions så får man en platta som känns lite som en fortsättning på The grand design – fast det låter faktiskt lite bättre. Det är väl ingen jätteskillnad i soundet utan det är fortfarande melodiös hårdrock/AOR som studsar ut ur högtalarna.

Det låter bara lite bättre – och det är melodiöst som tusan! Dessutom gör Ward det väldigt bra som sångare och som producent.

När man dessutom får – som väntat – mycket melodier, mycket gitarrer, snygga keyboardslingor och en rytmsektion som har stenkoll på grejerna så är det ingenting att fundera på. Det är bara till att köra i gång den här plattan så fort som möjligt.

Topp tre? Follow the sun, Master of illusions och The first time. Fast man får inte heller missa Paradise och After all this time

Khymera
Dennis Ward (sång, bas)
Michael Klein (gitarr)
Eric Ragno (keyboards)
Pete Newdeck (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Grymt, helt enkelt en grymt bra EP, Noel Gallagher!

Nästa inlägg

Hildur Höglind skickar ut en nödsignal ...