4/5
Artist:
ÆRHEART & Bränderna
Album:
By your side (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Kontroll Recordings

Det gnager och gnager … och låter kalasbra!

ÆRHEART & Bränderna har gjort två låtar.

Och singel nummer två – By your side – som ganska nyligen har släppts på Spotify och Youtube är helt klart en riktig höjdare!

ÆRHEART & Bränderna är två Hälsingesöner som är lika gamla, som gillar snabbkaffe och som bor i samma by.

ÆRHEART är Jonas Linngård och Bränderna är Jörgen Persson. Den första låten de gjorde var en cover på Per Perssons låt Det liv jag älskar.

Så här säger Linngård om den låten:

Jag är nöjd med tolkningen. Jag tror att Per Persson gillade den också även om han var besviken på mig för att jag inte la ner en banjoslinga. Men ÆRHEART och Bränderna är två soloprojekt som kommer arbeta ihop mer framöver. Vi har något Herr Persson och jag.

För ett par veckor sedan skickade de ut By your side. Det är en soft, lite småmörk poprocklåt som biter sig fast. Refrängen liksom ligger och gnager och gnager … och det låter kalasbra!

Så här säger Jörgen Persson om den senaste singeln:

Jag har gillat friheten i texten sedan Jonas spelade upp det första utkastet. När jag sjöng kunde jag tänka på mina barn, hunden, exet, syskonbarn och så vidare. Eller på nån som är kär. Det är jävligt generöst!

Just nu jobbar ÆRHEART & Bränderna med sin tredje singel.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Skruvat och underbart av Jonas Lundqvist

Nästa inlägg

Brian Fallon bjöd på magi i Dublin