Det bästa på 25 år från Alanis Morissette!

Det har gått 25 år sedan Alanis Morissette släppte det magiska albumet Jagged litte pill.

Sedan dess har man väntat på att hon ska lyckas göra något liknande.

Nu kan hon ha gjort det …

5/5

Artist:
ALANIS MORISSETTE
Albumtitel:
SUCH PRETTY FORKS IN THE ROAD
År:
2020
Genre:
ROCK, ALTERNATIVE
Skivbolag:
RCA, SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Det var med Jagged little pill som Alanis Morissette slog igenom och det är inte så konstigt med tanke på vilka låtar som finns på den plattan … här finns till exempel All I really want, You oughta know, Hand in my pocket, You learn och Ironic. Bara man tänker på de låtarna så går det rysningar genom kroppen.

Fast efter den plattan så har det inte varit lika bra. Morissette har faktiskt inte ens varit i närheten av den nivån fler gånger. Visst, det han kommit en del riktigt bra låtar, men så mycket till minnesvärda album har det inte blivit.

Inte förrän nu då …

 • Alanis (1991)
 • Now is the time (1992)
 • Jagged little pill (1995)
 • Supposed former infatuation junkie (1998)
 • Under rug swept (2002)
 • So-called chaos (2004)
 • Flavors of entanglement (2008)
 • Havoc and bright lights (2012)
 • Such pretty forks in the road (2020)

Such pretty forks in the road är verkligen full av fantastiska låtar, men det kan ta fyra-fem lyssningar innan man man är tokimponerad. Det tar några lyssningar innan man inser att detta faktisk håller samma höga klass som Jagged little pill.

 1. Smiling
 2. Ablaze
 3. Reasons I drink
 4. Diagnosis
 5. Missing the miracle
 6. Losing the plot
 7. Reckoning
 8. Sandbox love
 9. Her
 10. Nemesis
 11. Pedestal

Det är Morissettes sköna softa rock, hennes ångestladdade alternativa rock som man lärde sig älska för 25 år sedan. Singer-songwritern gör det hur bra som helst och det finns inte en låt som man inte tar till sig på Morissettes nionde studioalbum och hennes första på åtta år.

Topp tre? Det är ruskigt svårt att bara välja ut tre låtar, men det får bli Ablaze (som är ett brev till Morissettes barn), Reasons I drink och Diagnosis. Missing the miracle och Sandbox love … och några till får man inte heller.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En underbar cover från Chromatics

Nästa inlägg

Thundermother smäller till med en kanonplatta

Senaste om Alanis Morissette