Linn Koch-Emmery ger oss en alldeles fantastisk singel

Ja!

Äntligen!

Fredagen är räddad!

Linn Koch-Emmery är tillbaka med en ny fantastisk singel: Hologram love.

5/5

Artist:
LINN KOCH-EMMERY
Album:
HOLOGRAM LOVE (SINGEL)
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
BOYS TEARS

Det var under 2018 som Linn Koch-Emmery släppte EP:n Waves, men sedan har det varit tyst runt henne. Det har varit hur tråkigt som helst eftersom det hon gav oss då är alldeles makalöst bra.

Men helt plötsligt så är hon tillbaka!

Linn Koch-Emmery släpper en ny singel och man bara måste älska det. Foto: Olof Grind

Och när man hör Hologram love så inser man hur mycket man har saknat Koch-Emmery. Hon är så jäkla vass på att göra indierock!

Linn Koch-Emmery gör det på sitt eget sätt – och att jämföra henne med australiensiskan Hatchie känns klockrent. Vi får ett stökigt, men samtidigt mjukt indierocksound som blandas med varm pop.

Det är just det där som gör att man bli smått förälskad i detta. Det är ett stökigt gitarrsound, men samtidigt känns det varmt och mjukt och melodierna är inte från denna planet. Och sedan en makalös refräng på det … Oh, fantastiskt!

Hologram love handlar om en tanke jag brukar luta mig mot, att saker och människor kan komma tillbaka om det var menat att vara. Den där känslan av att man kanske kommer springa in i varandra om tio år på bussen, i mataffären eller baren och att man får en chans till. Under tiden kommer man med största sannolikhet ha glömt alltihop, men det är en tröstande tanke.

Linn Koch-Emmery

EP:n Wires, och egentligen allting som hon har gjort tidigare, är himla bra. Hologram love är det också. Ja, den kan till och med vara den absolut bästa låten som hon har släppt – och det säger inte lite.

Mer är att vänta från Norrköpingstjejen. Hologram love är hämtad från den kommande debutplattan som släpps under våren 2021.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Premiär! En härlig musikvideo med Charleene Closshey

Nästa inlägg

AC/DC släpper en grym platta i Power up

Senaste om Linn Koch-Emmery