Änglamakaren – den första av tre MÄBE-singlar

MÄBE är tillbaka med lite ny musik.

Det kommer tre nya singlar under tre månaders tid och först ut är Änglamakaren som släpps i dag.

4/5

Artist:
MÄBE
Album:
ÄNGLAMAKAREN (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
TWOFACED PRODUCTION

Under 2018 släppte MÄBE den fantastiska EP:n När rösten i radion sa hans namn.

Men nu är Mäbe Johansson & company på gång med lite ny musik – och det är musik som man känner igen.

Det är fortfarande ganska mörk rock som går i Thåströms fotspår. Denna gång blir det dock lite mer synthslingor som skickar ut en del industrivibbar.

Fast glöm att det handlar om båltung industrirock.

Om synthslingorna skickar ut sådana vibbarna så tvättas de bort en del när pianot hörs. Det är detaljer, men det är detaljer som lyfter Änglamakaren. Sedan skadar det ju inte att MÄBE hela tiden bjuder på berättande texter. Man vill liksom höra varenda rad.

Så här säger Mäbe Johansson om låten:

Änglamakaren är till stor del en improviserad låt, den råkade bara bli just såhär den gången vi spelade in den. Hade vi spelat in den en annan gång hade den förmodligen låtit ganska annorlunda. Det är en låt som kommer ändra sig varje gång man lirar den – och sånt älskar jag!

MÄBE bjuder dessutom på Norrskensskimmer och solnedgång som andraspår. Det är en äldre låt som finns med i originalversion på albumet Mot ingenting och överallt (2014). Den här avskalade pianoversionen låter alldeles fantastiskt bra. Herre jösses vilken överraskning! Att det kan bli så bra med MÄBE och ett piano trodde man nog aldrig.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nu behöver musikbranschen din hjälp

Nästa inlägg

Hicks är inte riktigt framme vid djävulens vägkors än

Senaste om MÄBE