Skinny Lister - The Story Is
4/5
Artist:
Skinny Lister
Album:
The story is ...
År:
2019
Genre:
Rock
Bolag:
Xtra Mile Recordings

Skinny Listers historia blir allt längre

2019 är året som Skinny Lister firar tio år som band.

De firar det med att släppa en ny platta.

Vi får The story is …

Skinny Lister är ett brittiskt folkrockband som bildades i London där bandmedlemmarna träffades på folkmusik-klubbar i Greenwich. Dan Heptinstall, Sam Brace och Dan Grey kände dock varandra sedan tidigare eftersom de hade spelat tillsammans i indiebandet The Alps. Såväl Gray som Brace har dock lämnat Skinny Lister.

Så här ser diskografin ut:

 • Forge & flagon (2012)
 • Down on Deptford Broadway (2014)
 • The devil, the heart and the fight (2016)
 • The story is … (2019)

Skinny Lister är ett väldigt spännande band. Det känns som om de utvecklas och gör det lite annorlunda för varje skivsläpp. Grunden är dock folkrock där de även får plats med såväl punk som pop.

 1. Second amendment
 2. My life, my architecture
 3. Diesel vehicle
 4. Rattle & roar
 5. Artist arsonist
 6. The shining
 7. The story is …
 8. 38 minutes
 9. My distraction
 10. Stop & breathe
 11. Cause for chorus
 12. Alister McAllister
 13. Sometimes so it goes
 14. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental

Denna gång, deras fjärde album, känns det definitivt mer poppigt än punkigt och det är med tudelade känslor man låter plattan snurra på. Det lite mer punkiga Skinny Lister blev ju favoriter och på The devil, the heart and the fight finns några guldkorn.

Fast visst känner man igen Skinny Lister och det finns gott om bra låtar här också – och det här påminner en del om popkungen Paul Heaton vilket aldrig kan vara fel.

Dessutom får vi något spår som går i det mer punkiga spåret: 38 minutes som är inspirerad av ett Facebookinlägg om en kärnvapenattack mot Hawaii. Det är lite Chuck Ragan-folkpunk över den låten och då blir det också en av de absolut bästa låtarna på plattan som innehåller de mest personliga berättelserna som Skinny Lister någonsin har gjort.

Här finns också en låt som Cause for chorus. Billy Bragg, någon? Här finns Second amendment som bjuder på en del ska-toner och här finns radiovänliga My distraction. Här finns helt enkelt lite allt möjligt och plattan flörtar med klassiska band/artister som The Pogues, The Men They Couldn’t Hang, The Levellers och inte minst The Oysterband. Gillar du dem så är det värt att kolla upp Skinny Lister.

Topp tre? 38 minutes, Diesel vehicle och Cause for chorus.

Skinny Lister
Dan Heptinstall (sång, gitarr)
Max Thomas (dragspel, mandolin)
Lorna Thomas (sång)
Thom Mills (trummor)
Sam ”Mule” Brace (gitarr, concertina)
Scott Milsom (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Tesla - Shock
Föregående inlägg

Teslas bästa platta på flera år

Skeleton Crew - Sweet Trouble
Nästa inlägg

Skeleton Crews succéresa fortsätter ...

Senaste om Skinny Lister